Lovassport

2023.03.29. 20:36

Korosztályos bajnokokat avattak Szilvásváradon

Csak lányok álltak dobogóra a szilvásváradi díjugrató versenyen.

T. B.

Forrás: Antos Gyula Photography

A hétvégén Szilvásváradon rendezték a fedeles díjugrató bajnokság utánpótlás döntőit. Pénteken az elődöntőkkel vette kezdetét a versenysorozat, szombaton pedig a középdöntőkben kellett jól teljesíteniük a lovasoknak, hogy maradjon esélyük a vasárnapi fináléra. Érdekesség, hogy a versenyzők túlnyomó többsége lány volt, így nem meglepetés, hogy dobogóra egyetlen fiú sem állhatott. A gyermek korosztály döntőjében húszan szerepeltek, közülük Nagy Zsófia végzett az élen Victory Blue nyergében, mögötte Petes Maja és Krepcsik Lara lett dobogós.

Az amatőr döntőt Fekete Luca nyerte Ariane nevű lovával, megelőzve Endrédi Teklát és Varnyú Lillát. Az amatőrök mezőnye 29 tagú volt a fináléban. Az ifjúsági versenyzők közt Benedek Adél győzött La Digue-vel, ezüstérmes Tavasi Eszter, bronzérmes Bódai Hanna lett. A fiatal lovasok döntőjét hét párossal rendezték meg, s Lukács Loren nyert Edward Z-vel, Kisgergely Kata és Kovács Noémi állhattak még dobogóra. A bajnoki címekről döntő versenyszámokon kívül nyitott futamokat is rendeztek a lovardában, ezen kívül egy show számot is láthatott a közönség, amelyben a versenyzőknek előbb a díjugrató pályát kellett teljesíteniük, majd kocsira kellett pattanniuk és segédhajtóként teljesíteni a fogathajtó pályát.

A hétvégén a fedettpályás fogathajtó bajnoki döntőnek ad otthont Szilvásvárad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!