Választanak

2023.03.15. 19:00

Még várják a jelentkezéseket az egri vár borára

A Dobó István Vármúzeum igazgatója borkiválasztást hirdetett az Egri Vár Bora 2023 cím elnyerésére. A felhívást, az Egri Hegybíró juttatta el a helyi borászoknak, akik három kategóriában, Egri Bikavér, Egri Rozé, Egri Csillag borokkal pályázhatnak.

M. H.

A versenyre az Egri borvidék bortermelő vállalkozásai nevezhetnek, palackozott Egri Védett Eredetű boraikkal, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek és Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek.

A borok értékelése a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége által ajánlott és kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lapon, szakmai zsűri bevonásával történik. A borkiválasztást szeretnék hagyományosan minden évben márciusban megtartani, ezzel csatlakozva az Egri Csillag fellövéshez, és az Egri Bikavér Hungarikummá történő választásának évfordulójához.

Az Egri Vár Bora 2023 borkiválasztás hivatalos eredményhirdetése március 24-én lesz. A három meghirdetett kategória győztese jogosult viselni Az Egri Vár Bora címet. Később ez a megnevezés az évszám megjelölésével tovább használható. Mintákat küldeni még e héten lehet, március 19-ig.

Kiemelt képünk illusztráció, Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában