Föld Napja

2023.04.11. 18:47

Három napon át várják a Föld napi programokra az egrieket

Több városrészben is várják az érdeklődőket.

M. H.

Egerben háromnapos programsorozattal készülnek a Föld napjára. A szervezők sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről. Mácsár Beáta, a Forrás Szabadidős DSE túravezetője elmondta, a cél az volt, hogy minden városrészben jelen legyenek.

– A Föld napja programsorozat rendezvényeit április 20-21-22-én, a civil szervezetek, intézmények együttműködése hozta létre. A programok célja felhívni a figyelmet a környezetünk, életterünk fontosságára, a szelektív hulladékgyűjtésre, környezetbarát termékekre, kerékpáros és gyalogos közlekedésre, a természet túlzott kihasználására, a túlzott vegyszerhasználatra, energiapazarlásra – fejtette ki.

Farkas Attila alpolgármester hozzátette, az önkormányzatnak is hasonlóak a céljaik, hogy figyelmet kapjanak a természeti értékek megóvása és a klímaváltozás.
– Tavaly elkészült a város klímastratégiája is. Folyamatosan fejlődünk e téren, korszerűsítjük az épületeket energetikailag, a tömegközlekedésre és a kerékpáros közlekedésre is hangsúlyt fektetünk, illetve karban tartjuk a zöldfelületeket is – taglalta. A tájékoztatón elhangzott, hogy a programsorozat április 20-án a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban kezdődik, 21-én a Lajosvárosban, 22-én pedig a Civil Közösségi Házban, az Érsekkertben, Almárban találkozhatnak különböző programokkal.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!