Petőfi-est

2023.04.13. 20:28

Petőfi Sándort kevésbé ismert oldaláról ismerhették meg Rékasi Károlynak köszönhetően a gyöngyösiek

Rékasi Károly színművész a költő születésének 200. évfordulójára állította össze az est műsorát.

Sz. Sz. I.

Új nézőpontból ismerhették meg az érdeklődők Petőfit Rékasi Károly tolmácsolásában

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szabadság, szerelem címmel Petőfi-esttel lépett csütörtökön a gyöngyösi közönség elé Rékasi Károly, Kaló Flórián-díjas színművész a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára Rékasi Károly új irodalmi esttel készült. Az egyórás zenés előadás kiváló költőnk versein és az Útirajzok című naplóján alapul. Ez utóbbi művében Petőfi Kerényi Frigyes barátjához írt leveleit olvashatjuk, melyeket soha nem adott fel a címzettnek, így váltak ezek "fiktív" írásokká. A műsort zongorán Somlai Valéria zongoraművésznő kísérte.

Mint megtudtuk, Rékasi Károly kiemelt célja a Petőfi-esttel, hogy az előadásban a költő eddig kevésbé ismert oldalát is bemutassa. Épp ezért nem a már ismert részleteket hallhattuk, hanem a Szendrey Júliával kibontakozó, és a házassággal révbe érő kapcsolat egy évének műveit ismerhettük meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában