Borverseny

2023.05.14. 16:28

Egri nagyaranyérem is született a Vinagorán

Mindkét borvidékünk borászai büszkék lehetnek magukra.

M. H.

Idén is sokan szerették volna elnyerni a VinAgora Nemzetközi Borverseny nagyra becsült érmeit. Több, mint 900 minta várakozott arra, hogy lenyűgözze a legkiválóbb hazai és nemzetközi borszakértőket. Mára már ismerjük az eredményeket is, az egri és a mátrai borvidék is szépen szerepelt. Nagyarany érmet nyert a Tóth és Tóth Debrői Borok 2018-as Corpus Delicti bora, illetve a Thummerer Pincészet 2016-os Thummerer Vili Papa Cuvée Superiorja. Aranyérmes lett a Thummerer Pincészet három, az Egri Korona Borház kettő, míg a Varsányi Pincészet, a Nap-Völgy Borászat és a Petrény Winery egy-egy bora.

A mátrai borvidék is büszkélkedhet a legfényesebb medáliákkal. Arany érmet kapott a Dominium Pincészet Adél 2021 bora, amely egyben a legérdemesebb, környezettudatos termelésből származó bornak járó különdíjat is elnyerte. Babiczki László, Mátrai Cabernet franc Premium 2018-as tétele és a Mátrai Riesling Premium 2018-as bora is aranyérmet kapott. Utóbbi a Legjobb magyar Rajnai rizling címet is elhozta.

Ezüstérmes lett az egri borvidékről az Ostoros Családi Pincészet és a Thummerer Pincészet egy-egy bora, míg a mátrai borvidékről a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok kettő, míg a Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet és Kamarás György egy-egy tétele.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában