A Tánc Világnapja

2023.05.02. 20:15

Fergeteges hagyományőrző programmal ünnepelték a tánc világnapját Hevesen

Nagy sikert arattak az előadók.

M. H.

Színvonalas előadást tartottak a Tánc világnapján

Forrás: hevesihirportal.hu

Lélekemelő, látványos produkciókkal örvendeztették meg Heves lakóit a tánc világnapján az ország egyik legnépszerűbb néptáncegyüttese, a Forrás és az est folyamán közreműködő helyi oktatási intézmények fellépői, az Eötvös József Református Oktatási Központ, valamint a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola diákjai, akik a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei. A város önkormányzata és a művelődési központ szervezésében megvalósult rendezvényen az autentikus népzene és a tánc lenyűgöző harmóniáját vastapssal jutalmazta a publikum – írja a hevesi hírportál.

A Forrás Néptáncegyüttes, a tánc világnapja alkalmából Hevesen adta elő a Puszták népe című előadását a Déryné Program keretében. A nagy sikerhez hozzájárult a Tarsoly Zenekar kitűnő muzsikájával, Zsikó Zsuzsanna csodás hangjával és Nagy Péter János színészi munkájával. Az autentikus előadás táncszínházi elemekkel és prózával ötvöződött, hiteles, megrendítő és felemelő képet adva a pusztai emberek életéről, szokásairól, gondolatvilágáról. Az előadásban a Nemzeti Színház fiatal művészei is közreműködtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában