Ünnepség

2023.05.31. 17:01

Hárman együtt 90 évet dolgoztak az egri levéltárban, kötettel köszöntötték őket

Tanulmánykötettel köszöntötték a nyugdíjba vonulókat.

M. H.

Szabó Jolán, a a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Vármegyei Levéltárának volt igazgatója, Cseh Zita, a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Vármegyei Levéltárának főlevéltárosa és Dr. Kovács Melinda, a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltárának főlevéltárosa a tiszteletükre készült ünnepi tanulmánykötetet bemutatóján

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Cseh Zita, Kovács Melinda és Szabó Jolán, a Heves Vármegyei Levéltár munkatársai voltak mostani nyugdíjba vonulásokig. A munkájuk előtti tiszteletadásként kötet jelent meg, melyet szerdán mutattak be Egerben, a megyeházán. Varga Zsolt, a Heves Vármegyei Levéltár igazgatója elmondta, hárman együtt 120 évet dolgoztak közgyűjteményekben, s ebből kilencvenet az itteni levéltárban.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a nyugdíjba vonuló hölgyek páratlanul gazdag szakmai életutat hagynak maguk mögött, s ezzel magasra tették a szakmai mércét. Dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár igazgatója hasonló gondolatokkal köszöntette az ünnepelteket, majd hosszú, boldog éveket kívánt nekik.

 Szabó Jolán, a Heves Vármegyei Levéltár volt igazgatója és Dr. habil. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója
Forrás:  Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Kovács Eleonóra, főlevéltáros, Magyar Nemzeti Levéltár Tudományos Igazgatóságának munkatársa mutatta be a kötetet. Mint mondta, 26 tanulmányt tartalmaz a kötet, s ezek többféle módon kötődnek a kollégákhoz. Az anyag három fő részre bomlik, van egy emlékező rész, ehhez járulnak a tanulmányok, illetve az ünnepeltek szakmai tevékenységét bemutató rész. A köszöntők után állófogadással kedveskedtek a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában