Premier

2023.05.19. 20:55

Komédiával készül szombatra az egri egyetemi társulat

Az Egyetemi Színpad EKKE társulat szombaton mutatja be legújabb darabját, Békés Pál A női partőrség szeme láttára című komédiáját.

Milasán Dominik

Az egyetemi színjátszó társulat gőzerővel készül a szombati napra

Forrás: Líceum Paletta

A női partőrség szeme láttára az  Egyetemi Színpad EKKE társulat legújabb előadása. A nyilvános főpróbájukat kedden tartották az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem B épületében.  

A Líceumi Paletta ott volt nyílt próbán, és a következő kritikát fogalmazták meg az előadásról – Rutka Gergő rendezőként kiválóan ismeri a társulatát és partőrséget, színészként pedig otthonosan mozog Torda Milán lakásában, talán nem is először jár ott. Kitartóan keresi a kapaszkodókat, amik a valóságot jelentik, aztán zuhan (talán nem is ez a jó szó), mint egy repülő az óceán felé. Szintet lépett ezzel az előadással az Egyetemi Színpad EKKE. Nem az irdatlan szövegtenger miatt (mondjuk abból lehetne húzni), hanem, mert egységesek, csapatot látunk, amelynek tagjai figyelnek a másik minden rezdülésére. Érdemes nekünk is figyelni rájuk! –

egyetemi színpad ekke, színdarab, plakát
Ami mégis igazán működőképessé teszi az egészet, az a színészi játék, s ezzel meg is nyerte a mérkőzést a csapat - írta a Líceum Paletta 
Forrás: Egyetemi Színpad Ekke

Az előadás rendezője Rutka Gergő, a koreográfiáért Hűvösvölgyi Márton és Majnár Mónika felel. Főbb szerepekben Verschnitzer Márk, Sepsi Mónika, Kováts Máté, Csányi-Sólyom Magor, Gruber Veronika, Olasz Anna, Ruszkai Nóra, Juhász Judit valamint Rutka Gergő játékát láthatjuk majd a színpadon, szombat este 6 órakor, Egerben a Civil Közösségek Házában (Eger, Kossuth Lajos u. 12.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában