Pályázat

2023.06.08. 06:55

A Gárdonyi nyert, az Egri Szimfonikusok nem

Állami támogatás nélkül maradt több Heves vármegyei előadó-művészeti szervezet is.

T. B.

Az Egri Szimfonikus Zenekar

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Hatmilliárd forintot, de a korábbiakhoz képest jóval kevesebb pénzt kapnak az előadó-művészeti szervezetek a Kulturális és Innovációs Minisztérium pályázatából. A mintegy 1400 igényből majdnem ezret utasítottak el nulla forinttal. Heves vármegyei rendezvényre, előadásra, itteni szervezetek működésére tíz egyesület, vagy kulturális vállalkozás pályázott, de csupán három nyert.

A Gárdonyi Géza Színház öt pályázata közül egy sikertelen volt, a többire 77 millió forintot ítéltek meg, a legtöbb pénzt az alapműködés kiegészítésére, erre 58 millió forintot kaptak. Ezen kívül szakmai, gyermek és családi, valamint kiemelt művészi program megvalósítására kaptak még 19 millió forintot. A Harlekin Bábszínház négy pályázata közül három nyert, ezzel összesen 16 millió forinthoz jut a teátrum. Rajtuk kívül még az Agria Játékok Nonprofit Kft. javára ítéltek meg két pályázatra összesen 34 millió forintot, de további két projektjük nem nyert támogatást.

Egyáltalán nem kap pénzt az ArtEger Szabadtéri Színház Nkft., öt pályázatuk sem nyert egri programra. A Savaria Barokk Zenekar két egri eseményre kért pénzt, nem nyert, ahogyan három budapesti produkciójára sem. Támogatás nélkül marad az Egri Zenészek Egyesülete, az Egri Szimfonikus Zenekar, valamint a Felsőtárkányi Fúvószenekar is, egy, négy, illetve öt pályázatuk maradt forrás nélkül, míg a Babszem Jankó Gyermekszínháznak kettő, a Moravetz Produkció Bt.-nak egy pályázatát utasították el, előbbi egerszalóki, utóbbi szilvásváradi programokat szeretett volna megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában