Művészet

2023.06.03. 20:17

H. Tóth László alkotásaiból nyílt kiállítás Egerben + fotók

Az egri képzőművész tárlata június 22-ig tekinthető meg az Agria Park Galériában.

Sz. Sz. I.

H. Tóth László kiállításának megnyitója az Agria Park Galériában

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

H. Tóth 32. Retrospect elnevezéssel nyílt kiállítás szombaton az Agria Park Galériában az Egerben élő H. Tóth László képzőművész alkotásaiból. A művész munkásságáról dr. Szeifert Judit művészettörténész azt írja, hogy festészetének témája a körülötte lévő világ. Elsősorban a táj: erdők, hegyek, tavak, patakok, fák a képeinek a tárgyai.  Munkamódszerében alapvetően a hagyományos festészeti technikák, azon belül is az olajfestésben rejlő gazdag lehetőségek kiaknázása motiválja. Alapos felkészültsége kísérletező és kereső attitűddel párosul. Folyamatosan bővíti festészeti ismereteit, hogy minél behatóbban megismerhesse, és minél sokoldalúbban alkalmazhassa az általa kedvelt olajfestészeti eljárást, amely újabb és újabb technikai, formai és tartalmi megoldásokhoz vezeti.

A tárlatot Rázsi Botond, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium igazgatója nyitotta meg. Az ünnepélyes alkalmat Dúl Netta éneke színesítette. Az esemény moderátora Teleki Klári művészetpártoló, galériavezető volt. A kiállítás június 22-ig tekinthető meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában