Verseny

2023.06.02. 08:18

Kitettek magukért a Bükki Nemzeti Park gulyásai

Elismerésre méltó volt a teljesítményük.

M. H.

Gulyás László és Varnyú Dávid remekül szerepelt a versenyen

Forrás: bnpi.hu

A Hortobágyi Nonprofit Kht. és a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete idén május 26-a és 27-e között immár 27. alkalommal rendezte meg a Hortobágyi állatparkban az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozót – írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.

Ezen a versenyen – amelyen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) is képviseltette magát – a magyar szürke szarvasmarha gulyákat őrző pásztorok és gulyások mérik össze fizikai és szellemi tudásukat. Az igazgatóság színeiben Gulyás László és Varnyú Dávid indult, mindketten pásztor családok sarjai. Az indulók olyan versenyszámokban bizonyíthatták rátermettségüket, amelyek mindegyike a gulyásmesterség napi munkájához kapcsolódik. Ilyen például az időre történő marhakifogás, -lekötés és -elengedés, vízhúzás gémeskútból, az állatszámlálás, a karikás ostor használata, nyúlütés bottal, illetve a pányvavetés.

A BNPI gulyásai a 13 versenyző páros közül a második helyen végeztek, ezen túlmenően pedig Varnyú Dávid bizonyult a második legügyesebb fülszám tetoválónak, amelyet oklevéllel ismertek el a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában