Bemutató

2023.11.20. 21:45

A Bástyasétány 77. lesz a „hely”, ahol szerelembe fordul a gyűlölet Egerben +videó, fotók

Már gőzerővel próbál a Gárdonyi Géza Színház a pénteki bemutatóra.

Szabadi Martina Laura

Zajlik a próba az egri színházban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Már tartanak a Bástyasétány 77. operett próbái az egri Gárdonyi Géza Színházban, a darabot pénteken mutatják be. Korábbi cikkünkben már bemutattunk néhány a próbán  készült felvételt, most viszont egy egész képsorozatot hoztunk.

„Eisemann – Baróti – Dallos szerzőtrió halhatatlan operettjében olyan három fiú és három lány küzd egy felújítandó házért, akiket mi is jól ismerünk, akik a kortársaink, s akik észre sem veszik, hogy mikor fordul át a nagy gyűlölködésük igazi szerelemmé. Mert a szerelem örök. Mindehhez fülbemászó dallamok, váratlan fordulatok, remek humor, no meg az az örök optimizmus, hogy muszáj mindennek jól végződnie.” – írja a színház honlapján az operettről.

A Bal József által rendezett darab tehát sokak által jól ismert problémakörből indul ki: „Ahogy az ötvenes évek Budapestjén, úgy manapság is a legnehezebb dolog lakáshoz jutni. Ebbe a piaci résbe teszi be lábát Patkó Lajos önkormányzati munkatárs, a lakáspályázatok kiskirálya. Ám a nagy igyekezetében megbotlik, s ő maga is elveszik az adminisztráció útvesztőiben, s egyszerre két pályázónak is ugyanazt a helyet utalja ki: a Bástyasétány 77-et. És megkezdődik a harc!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!