Mátrai Művészeti Napok

2024.06.23. 16:58

Kilenc helyszínen Muzsikál az erdő

Kilenc erdei helyszínen koncertekkel várja az érdeklődőket június 29-től július 7-ig a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.

Palágyi Edit

A Nagyváradi Állami Filharmónia művészei a tizenkilencedik Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napokon (Archív)

Forrás: Hegedűs Márk / Nógrád Megyei Hírlap

A résztvevők bejárják a Mátra erdőségeit a cseres tölgyes zónától a hegyvidéki bükkösökig. A programok között szerepelnek klasszikus, népzenei, világzenei és dzsessz-koncertek - olvasható a Muzsikál az erdő honlapján.

Fellép mások mellett Csík János és a Mezzo, a Szirtes Folk Band, Boggie és Petruska, Boros Misi, a Fonó Zenekar, Horgas Eszter és Somogyi Lili, a Dűvő Zenekar, a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak zenekara, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az Anima Vonósnégyes, Pál István Szalonna és bandája, a Corpus Harsona Quartet és Szokolay Dongó Balázs, a Cimbaliband, a Muzsikás Együttes, a Misztrál és a Hot Jazz Band.

A résztvevők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásukat az erdőről és a természetvédelemről. A rendezvényhez tartoznak a természethez kötődő Muzsikál az erdő fotó-, irodalom- és gyermekrajz-pályázatok. Idén az első napon Szurdokpüspöki, majd Salgótarján-Eresztény, Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Tar, Gyöngyössolymos, Parádfürdő, Gyöngyöspata és Sástó (Gyöngyös) ad otthont. Idén új helyszín Parádfürdő - Ilona-völgy, ahol a Muzsikál az erdő az Országos Erdészeti Egyesület éves vándorgyűlésével kapcsolódik össze, írja az MTI.
    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában