Kiállítás

2024.07.04. 13:55

Izgalmat jelent, amikor beleveti magát a tömegbe

Portrékat, tájfotókat is kiállított egri tárlatán Skultéti Imre, amely még néhány napig látható.

Tóth Balázs

Július 9-ig még megtekinthető Skultéti Imre fotókiállítása az egri Civil Közösségek Házában. Mint a fotós lapunknak elmondta, az Emlékprotézis címet viselő összeállítás korábban Budapesten, a Magyar Fotográfiai Szövetség székházában is bemutatkozott. A kiállított 54 kép változatos témában készült, közel 40 évet ölel fel az anyag, a kezdetektől, amikor elkezdett ismerkedni a riportfotó lényegével.

Portrékat, tájfotókat is kiállított egri tárlatán Skultéti Imre
Portrékat, tájfotókat is kiállított egri tárlatán Skultéti Imre
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

- A képeken szerepelnek ismert személyek, olyanok is, akik már nincsenek közöttünk és olyan portrék is ki vannak állítva, amiket eseményeken fényképeztem. De találhatóak közöttük szocio jellegű portrék, aktfotók, tájfotó és képek menekültekről, Moszkváról, s pár streetfotó is. A tárlat elején vannak olyan fényképek, amelyeket analógból sikerült feljavítani digitálisra, hiszen az analóg fényképezésen nőttem föl – mondta a szerző. Skultéti Imre hozzátette, van egy blokk Bélapátfalvához, Jósvafőhöz kötődő képekből, s balatoni, Békés megyei, budapesti arcokról.

- Sokáig aktív tagja voltam a Heves Megyei Fotóklubnak, aztán dolgoztam és kevesebb időm lett, nem volt idő bejárni Egerbe, ami kicsit bánt, de nem tudtam szétszakadni. Sikerült azonban jó közösséget kialakítani Bélapátfalván, Szilvásváradon, így valamilyen szinten kompenzáltam a dolgot. A fotókörben voltunk húszan, sokan ma is fotóznak közülük – mondta Skultéti Imre.

A fotós elárulta, az jelenti neki a valóságos izgalmat, amikor beleveti magát a tömegbe, jó portrékat tud elvonatkoztatva készíteni amellett, hogy az eseményt is közvetíti. Elárulta, a fotósok sokszor érdekes címeket adnak kiállításuknak, ő szakítani szeretett volna a hagyománnyal, de az emlékprotézisre vonatkozó dolgot olvasta valahol, így ezért kapta ezt a címet a kiállítás. Ugyanakkor, maikor az események közepén van, akkor arra kell figyelnie, miután átnézi az anyagot, ott már jobban le lehet követni, mi történt, így a képekből valóban emlékprotézis válik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában