2024.12.07. 17:54
Különböző nemzetiségű Egerben tanuló hallgatók főztek a Cooking Night-on
Sok érdeklődőt vonzott az idei Global Cooking Night.
Szeretsz utazni, de nincs elég pénzed, időd, hogy körbejárd a világot – ez volt a mottója az idén ősszel újra megszervezett nemzetközi hallgatói főző versenynek, a Global Cooking Night-nak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen – írja az intézmény a honlapján. Külföldi és magyar hallgatók egyaránt fakanalat ragadtak, hogy finomabbnál finomabb ételeket készítsenek és megismertessék országaik sajátos ételeit, kultúráját.
A külföldi hallgatók legismertebb és legnépszerűbb rendezvényén, melynek idén a Leányka Bisztró adott otthont, az érdeklődők nem csak a különböző kultúrákat és az azokhoz kapcsolódó szokásokat, hagyományokat ismerhették meg alaposabban, de ételkóstolás közben remek alkalom nyílt beszélgetésekre.
Az estét több színes zenés-táncos program gazdagította, mindeközben bemutatták az ízletes nemzeti ételeket és édességeket, melyeket az adott országból érkezett hallgatók készítettek el. Legelőször a zsűri tagjai próbálhatták ki az egzotikus ízvilágot, majd mindenki megkóstolhatta a különböző fogásokat.
A legfinomabb étel címért 14 ország csapatai versenyeztek, melyet az autentikus laoszi „Laab” nyert meg. A második a török lányok töltött paprikája és burgonya salátája lett, a harmadik helyen pedig az előző félévi győztes, India végzett a „Sooji ka Halwa”nevű különleges desszertjével és friss, fűszeres rizsével, a “Poha”val. A különleges ízvilága miatt a zsűri különdíjjal jutalmazta Pakisztánt.
A Nemzetközi Hallgatói Szolgáltató Iroda kollégái elmondták, a rendezvény célja az, hogy a finom ételek, a zene, a tánc és a jókedv összehozza a különféle nemzeteket, embereket, hogy ezáltal is életre szóló barátságok szülessenek.