Elismerés

2025.01.07. 21:29

A Michelin is díjazta a Bükkben megbúvó éttermet

Az Iszkor étterem 2021-ben nyitott, azóta a környék egyik kedvenc vendéglátó egysége. A Michelin is díjazta őket.

Az egykori falusi kocsmát Pohner Ádám és Kun A. Luca alakították át egy olyan bisztróvá, amely mára nemcsak az egész ország, hanem a Michelin szakembereinek figyelmét is felkeltette. A Mályinkán található Iszkor étterem története meseszerű. Minderről a Boon.hu írt. Mint írják, 2021 októberében nyitották az Iszkor bisztrót. Pohner Ádám Magyarország top éttermeiben dolgozott, a Bocuse d’Or megmérettetésén commis-ként és saját csapattal is indult, majd párjával, Kun A. Lucával Mályinkára költözött, hogy a helyi kocsmából éttermet csináljon. Három év alatt a világ vezető étteremkalauza, a Michelin is díjazta a munkájukat.

A Michelin is díjazta a bükki Iszkor éttermet
A Michelin is díjazta a bükki Iszkor éttermet
Forrás: Vajda János/Boon.hu

Mint a Boon-hu írja, az Iszkor filozófiája, hogy helyi termelőkkel dolgoznak, a lehető legfrissebb és legkiválóbb minőségű alapanyagokat felhasználva. A menü szezonális és egyszerűnek tűnő, mégis technológiailag kifinomult ételekből áll. Ádám elmondása szerint mindig a szezonhoz igazodnak, az erdő vadjai, a környékbeli gombák és pisztrángok adják a kreatív inspirációt.

Az Iszkor megnyitása után ilyen rövid idővel elnyerte a Bib Gourmand minősítést és az Év újonca különdíjat is, ami hihetetlen elismerés. Mint írják, az elismerés óriási hatással volt az étterem forgalmára, hiszen azóta szinte folyamatosan telt házzal működnek.

A teljes cikket a Boon.hu oldalán olvashatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!