eger

2018.05.22. 19:53

A filmhéten megfürödhetünk az olasz kultúrában

Száz országban indult el kedden az Olasz Filmhét, s a nemzetközi kezdeményezéshez a megyeszékhely is csatlakozott.

Berecz R.

A négynapos program megnyitóján a megújult Uránia Moziban elhangzott, az érdeklődők 11 olasz alkotással ismerkedhetnek meg ez idő alatt.

A polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, Eger kulturális és építészeti értékeihez az olasz művészet nagyon sokat tett hozzá a történelem során. Habis László kiemelte, büszkeség, hogy egy nemzetközi eseménynek lehetünk részesei.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója arról szólt, számukra ez a kezdeményezés nagyon sokat jelent. Prof. Gian Luca Borghese hozzátette, Eger az olasz történelmi megemlékezésben fontos helyet foglal el.

Koltai Lajos, Kossuth-díjas filmrendező, az Eszterházy Károly Egyetem címzetes egyetemi tanára szerint az olasz kultúrában jó megfürödni néha. Örömét fejezte ki, hogy sokan érkeztek a vetítések első napján. Úgy vélte, volt idő, amikor az olasz filmek háttérbe szorultak, most azonban visszatértek a nagyközönség elé.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!