GGSZ

2017.10.15. 12:11

Ismét találkoznak Egerben a legjobb táncprodukciók

Hatodik alkalommal találkoznak Egerben a legjobb táncprodukciók, ugyanis október 18-22. között rendezik meg a VI. Stúdiószínházi Táncfesztivált.

Heol

Fotó: Dömölky Dániel

A fesztivállal évről-évre házhoz viszi az észak-kelet-magyarországi régió táncszerető közönsége számára a(z első sorban hazai) táncpaletta aktuális alkotásait a szervező GGTánc Eger és a Gárdonyi Géza Színház. Ebből nem csupán a közönség profitálhat, saját- és vendégtáncművészeink számára egyaránt szakmai fejlődést jelent – fogalmaz Topolánszky Tamás, a GGTánc Eger vezetője. Az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál egyedülálló kezdeményezés, hiszen a Dunától keletre, országos szinten ez az egyetlen ilyen volumenű professzionális táncesemény.

Fotó: Dömölky Dániel

Idén kilenc előadást láthatunk majd, többek között a Napfényes Színitársulat Csoda, Grecsó Zoltán Orfeusz és Euridiké, Feledi János Szálkák című koreográfiáját, a Vörösmarty Színház Tánctagozatának Pukedli táncjátékát. Meghívást kapott Clébio Oliveira Abyssal Zone, valamint a Miskolci Balett Harlekinada című előadása. A találkozót a Pori Dance Company Duettje nyitja meg. Az est különlegessége, hogy Eger és Pori több évtizede ápolja a testvérvárosi kapcsolatokat, s ez különösen fontos, hiszen a hevesi megyeszékhely pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre. Carnations és Roses címmel új bemutatóval jelentkezik a házigazda, GGTánc Eger társulata, de zárásként látható a Bozsik Yvette társulat Kabaré című produkciója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában