KIÁLLÍTÁS

2018.04.24. 17:33

Krüzsely Gábor nem mindennapi festményei a Kepesben

Példaértékű összefogás tette lehetővé, hogy az Egri Tavaszi Fesztivál programdömpingjéből is kiemelkedő kiállítás megvalósulhasson.

E. B.

Krüzsely Gábor Fotó: Ebner Béla/HMH

Erőteljes, szuggesztív, kiállítást ígért Ipacs Géza, a csütörtök délután a Kepes Intézetben nyíló Kockontakt című tárlat kurátora, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, a helyszínen. A Krüzsely Gábor egri festőművész képeit felvonultató, nagyszabású bemutató érdekessége, hogy a művész nagyvonalú döntése nyomán nem egyfajta életmű-keresztmetszetet tárnak az érdeklődők elé, hanem azt a pillanatot próbálják megragadni, amely megmutatja, éppen hol tart művészi gondolkodásában Krüzsely. Csak néhány régebbi festmény és rajz jelzi majd az utat, amely a most falakra kerülő nagyszabású és nagy léptékű alkotásokhoz, a festő Kóc-sorozatához vezettek.

Krüzsely Gábor Fotó: Ebner Béla/HMH

Martonné Adler Ildikó, kultúráért felelős alpolgármester elmondta, példaértékű összefogás tette lehetővé, hogy az Egri Tavaszi Fesztivál programdömpingjéből is kiemelkedő kiállítás megvalósulhasson. Hozzátette, hogy a városvezetés fontosnak tartja, hogy a helyben élő és alkotó művészek szívesen dolgozzanak a városban, ezért igyekeznek helyzetbe hozni őket.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában