labdarúgás

2017.07.30. 14:33

Szántói futballünnep a lilákkal

„Meglásd fiam, 5–5 lesz az eredmény”. Hát nagyon nem...

Bódi Csaba

Baráti hangulat és kiváló légkör két sportszerű csapattal Fotó: Czímer Tamás

Szolid, ugyanakkor feltörekvő egyesület vendégeként léptek pályára szombaton Zagyvaszántón az Újpesti Legendák néven szereplő társulata tagjai. Jótékonyság, születésnapi köszöntés, baráti légkör és remek hangulat tette marandóvá több mint 300 néző számára a rendezvényt.

„Meglásd fiam, 5–5 lesz az eredmény, tudom, megsúgták nekem”.

Hát jó, ám legyen, bólogattak többen is a magát jól értesülnek tudni vélő idős úr környezetében, különösen persze az a fiúcska, aki már csak ifjú korából adódóan sem láthatta pályafutásuk zenitjén azokat a legendákat, akik Zagyvaszántón szerelésbe bújtak. A lila-fehér mezre vágyóknak nem kellett azonban arra várni, hogy a lefújás után esetlegen megkaparinthassanak egy újpesti trikót, ugyanis az ereklyevadászok nagy örömére mobil shop állt rendelkezésre a takaros sporttelepen.

 

A ZSE fanok számára az jelentett újdonságot, hogy kedvenceik immár olyan garnitúrában feszítettek, amit először láthatott a nagyérdemű. A régi nagyok (pl. Fekete László, Molcsán László, Szakolczai János) mozgósítása mellett ugyancsak ezúttal mutatkoztak be azok a friss szerzemények (Nagy Tamás, Fodor Gergő, Mega István, Kovács Zoltán, Gyetvai Norbert, Szita Richárd, Jakus Máté), akik a remények szerint erősítést jelentenek a Gyöngyösi Mihály edzette megyei II-es csapatnak. A Vácott (és Egerben) is megfordult hórihorgas hajdani védő ismerősként köszönthette a vendégeknél az ugyancsak óriás Koszta Jánost. Az 58 éves háló olyannyira jól őrizte a lilák hálóját, hogy azt a hazaiak egyszer sem tudták bevenni. Ehhez legközelebb Kratofil Csaba állt, ám a ballábas csatár „megkímélte” a góltól a látogatókat. A másik oldalon Véber György nem keveset bosszankodott azon, hogy ez az újpestieknek sem sikerült. Pontos passzok és „szemes labdák” tekintetében Zámbó Sándorék vitték a prímet. A Dózsa színeiben 410 meccset szerepelt, kilencszeres magyar bajnok, 33-szoros válogatottról meg nem mondták volna, hogy már 72 éves. De bizony, annyi.

Urbán Flórián (balra) meghatottan fogadta a köszöntést Fotó: Czímer Tamás

Apropó, szülinap!

A vádlisérülés miatt a gyepen kevés időt töltött Urbán Flórián (49) meglehetősen elérzékenyült, amikor a meccs végén Véber Györggyel (48) együtt köszöntötték a vendéglátók. Fekete László polgármester és Nagy Szabolcs a klub nevében tortával és egyéb ajándékkal kedveskedett a legendáknak.

Zámbó Sándor (jobbra). Ki mondaná, hogy már 72? Fotó: Czímer Tamás

Készültek a szelfik, gyűltek az aláírások, és már egy-két sörösdoboz is szisszent, amikor a „tuti” eredményt tudni vélő öregúr a sporttelepről a kijárat felé vette az irányt.

Az már csak kevesen hallották, amikor azt mormogta a bajsza alatt, „kár, hogy nem volt gól, de egy ünnepnapnak nagyon megtette”.

Klubajándék a beteg kisfiúnak

A gálamérkőzést a helyi U19-es csapat és az újpestiek U15-ös gárdájának összecsapása előzte meg, majd Szabó Bence, a Kismenők győztese énekelte el a Himnuszt. A kezdő sípszót egy ajándékozás is felvezette, az egyesület lelkes támogatója, Juhász Mihályné vehette át unokájának, Szekeres Kristófnak a klub által felajánlott tabletjét. A beteg kisfiú számára ezzel talán valamelyest elviselhetőbbé válik a kórházban töltött időszak. A meccs szünetében rendezett 11-es rúgó verseny győztesként Janka Ákos nyerte, aki egy, az UTE Legendák által aláírt mezt kapott ajándékba.

Gálamérkőzésen:

Zagyvaszántó–Újpesti Legendák 0–0

Zagyvaszántó, 350 néző. V.: Báder János

ZSE: Fekete R., Mega (kapusok), Nagy T., Koren, Molnár M., Verebélyi, Gyetvai, Molcsán, Kovács Z., Kratofil, Makalicza, Cseh, Szabalics, Oldal, Szakolczai, Szabó G., Molcsán, Fekete L., Fügedi, Makaria. Edző: Gyöngyösi Mihály

ÚJPEST: Koszta – Sós, Tamási, Urbán F., Szlezák, Sztaskó, Tóth N., Formán, Véber, Zámbó, Rostás. Cserék: ifj. Urbán F., Gál, Szita, Dávid. Csapatvezető: Borsche Gábor

Az érdeklődés meghaladta a várakozásokat Fotó: Czímer Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában