labdarúgás

2018.03.31. 15:27

Felsőtárkány SC–FC Hatvan: percről percre

Húsvétvasárnap előtt egy nappal rangadót rendeznek a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban: a Felsőtárkány SC az FC Hatvant látja vendégül. A találkozót percről percre közvetítjük.

Tóthpál Zoltán

Hiába próbálkozott összességében többet a Felsőtárkány, a koncentrált és taktikus Hatvan megnyerte a rangadót. A közvetítést ezzel befejeztük.

Végeredmény – Felsőtárkány–Hatvan 0-1.

93. perc: időhúzó hatvani csere, Simon helyett Sipos Gábor a pályán. És rögtön újabb felsőtárkányi piros, Horváth Szabolcsot második sárga után küldi zuhanyozni a játékvezető.

92. perc: tartja a labdát a Hatvan, a tárkányiak játékában most már semmi elképzelés. Még egy sárga a végére, Sárközi.

90. perc: letelt a rendes játékidő. Három perc lesz a hosszabbítás.

89. perc: itt a szürkület, és egyre szürkébb most már a Felsőtárkány játéka is. Néhány perc azért még maradt.

87. perc: ideges a közönség, és idegesek a tárkányi játékosok is, a csereember, Kovács Bence kapott sárga lapot. Most pedig csere a Hatvannál, lemegy a gólszerző Czibolya, érkezik Sárközi János.

86. perc: a csereként beállt Yannick lőtt távolról, a lapos lövés elsuhant a tárkányi kapu mellett. Ezek már az utolsó percek.

81. perc: ott a tárkányi gól, de... ez sem érvényes, ezúttal les miatt.

80. perc: forrósodik a hangulat a lelátón, miután egy hatvani felszabadítás tiszta erőből eltalálta az egyik hazai szurkolót. Aztán futball is van a pályán, Ács Ádám lapos lövését hárította Szalay.

76. perc: hatvani csere a hajrára, Kész helyett Yannick Mbengongo a pályán.

Elkezdődött az utolsó negyedóra. A hazai szurkolók még reménykednek.

70. perc: továbbra is próbálkozik a Tárkány, de egyre több a veszély a hatvani kontrákban. Aztán Domonyi Roland vagy harmincról próbálkozott, Tajti Bencéről ki sem jött a labda.

65. perc: Kész vezette egészen gólhelyzetig a labdát, újabb bravúr a tárkányi kapustól. Ezek most már a vendégek percei.

A második játékrész is ugyanúgy kezdődött, mint az első, azaz a Tárkány próbálkozott, a Hatvan védekezett, de a kapu előtt továbbra is rendre tanácstalanok a hazai támadók. A piros lap pedig alapjában változtathatja meg a meccs képét a folytatásban.

58. perc: ha eddig nem volt abban, most már biztos, hogy óriási bajban a Felsőtárkány. A veszélyes hatvani kontra után Romhányi Tamás utolsó emberként, gólhelyzetben felrúgta Készt – azonnali piros! Emberhátrányba kerültek a hazaiak. A 17 méterről elvégzett szabadrúgást nagy bravúrral ütötte szögletre Szalay Alex.

57. perc: csere a Felsőtárkánynál, Kollár helyett Kovács Bence érkezik.

55. perc: Horváth Szabolcs vehette célba jó helyzetből a hatvani kaput, de a kapáslövése rettenetesre sikeredett – vagy öt méterrel mellé.

51. perc: Csóka szabadrúgása vagy öt méterrel elkerülte a hatvani kaput.

50. perc: gyakorlatilag az összes hatvani mezőnyjátékos a saját térfelén védekezik, jelentős labdabirtoklási fölényben a Felsőtárkány, amely építkezik-építkezik, de gólt egyelőre képtelen szerezni.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

Alapvetően jobb volt a Felsőtárkány az első félidőben, mégis a Hatvan vezet. Ilyen a futball, néha kegyetlen. Negyedóra múlva jön a folytatás.

Félidő – Felsőtárkány–Hatvan 0-1.

48. perc: még egy hatvani szabadrúgás belefért a végére, Rjaskó Roland lövését biztos kézzel fogta a tárkányi kapus. Szünet.

43. perc: tárkányi szöglet, Montvai fejes... gól, de kezezés miatt érvényteleníti a találatot a játékvezető. Innen fentről úgy tűnt, hogy jogosan.

40. perc: elkezdődött a félidő utolsó öt perce. Szüntelenül próbálkozik a Tárkány, de egyelőre jól védekezik a Hatvan.

31. perc: és itt is volt a lehetőség, egy kiugratás után Simon Mátyás iramodott meg, a tárkányi védelem az utolsó pillanatban tudta szerelni a hatvaniak játékosát. A másik oldalon aztán Csóka épphogy lemaradt egy lövésszerű-beadásról.

Továbbra is veszélyesebb a Felsőtárkány, a labda szinte folyamatosan a hatvani térfélen van, de ez eddig sem ért semmit, és úgy tűnik, továbbra sincs jelentősége. A hatvaniak visszaállnak, és a kontrákra várnak.

25. perc: büntetőt reklamálnak a hazai szurkolók, miután Kálmán beadásába gyanús mozdulattal ért bele az elfekvő hatvani védő. Innen nem látni az igazságot.

23. perc: szinte a semmiből... vezet a Hatvan! Kész beadására Czibolya érkezett, és közelről mattolta a tárkányi kapust. Nem igazán volt benne a meccs képében. 0-1.

Breaking: most kaptuk a hírt, hogy a gyöngyösiek mérkőzése elmaradt Füzesgyarmaton, mert a játékvezető játékra alkalmatlannak minősítette a pályát.

20. perc: most néhány perc erejéig áttevődött a játék a hazai térfélre, egymás után érkeznek a hatvani beadások, de a védők egyelőre masszívan állnak a lábukon.

17. perc: először tudott veszélyes kontrát vezetni a Hatvan, de a támadást végül megakasztotta a tárkányi védelem, nem alakult ki nagyobb baj.

Negyedóra eltelt a meccsből, eddig a tárkányiak akarata érvényesül. A hazai csapat az első perctől kezdve letámadja ellenfelét, és egyelőre csírájában elfojtja a hatvani akciókat.

6. perc: kőkemény hatvani belépő, a meccs eddigi legaktívabb játékosa, Kálmán maradt lent a földön. Ápolás, miközben a közönség a sárga lapot hiányolja.

A kezdésre azért szépen összegyűltek az emberek, lehetnek úgy nyolcvanan. Azt mondják, ez jónak számít.

3. perc: hatvani adogatásokkal kezdődött a meccs, de az első „megiramodás” a Tárkányé volt, Kálmán József beadását kellett kifejelnie a hatvani védőknek. Aztán pár pillanattal később megint Kálmán adta be a labdát, ismét tisztáznia kellett a vendégek védelmének.

1.perc: elkezdődött a meccs. Szürke felsőben a Felsőtárkány, sárga-kékben a Hatvan.

Meccs előtt írtuk:

15.52 – Kezdéshez készülődnek a csapatok. Lassan kezdődhet a rangadó. A mérkőzés beharangozóját egyébként ide kattintva tudja elolvasni.

15.35 – Már nincs félóra a kezdésig, tartsanak velünk. Közben most már nem elég azt mondani, hogy esik, hanem egyenesen ítéletidő alakult ki.

15.33 – Az időjárás nyilván rányomja majd a bélyegét a hangulatra, de azért jó egy órával a meccs előtt, a sportpálya melletti kocsmában már megtapasztaltunk valamit abból, hogy mit is jelent a tárkányiaknak a csapat és a futball. Eddig nagyjából egy tucat ember foglal helyet a fedett lelátón, egyelőre – mondjuk így – visszafogott a légkör.

15.15 – Szakad az eső a meccs helyszínén. Szerencse, hogy van fedett lelátó, így nincs veszélyben a technika.

Megerősített kezdőcsapatok emelkedő számsorrendben:

FELSŐTÁRKÁNY: Szalay, Domonyi, Kollár, Kálmán R., Szandai, Csóka R., Barzsó, Kálmán, Montvai, Horváth Sz., Romhányi.

HATVAN: Tajti, Purzsa, Bárkányi, Czibolya, Ács, Kész, Szabó, Karácsony, Katona, Simon, Rjaskó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában