AUTÓSPORT

2018.07.15. 18:50

Szász László kiemelkedett Parádsasváron

A megyénkbeliek közül Strider Zoltán szerepelt a legjobban,

Surányi Géza

Szász László a Reynardban Fotó: Lénárt Márton

 

Félszáz autót és néhány motorkerékpárt láthatott a közönség szombaton és vasárnap a 35. HE-DO Mátrai Hegyiversenyen. A mezőnyből Szász László és autója emelkedett ki.

Szász hosszú évek óta azzal a Reynard együléses autóval versenyez, mely egykor a japán Formula Nippon bajnokságban száguldott. A kategória egyedüli indulójaként toronymagasan nyerte a versenyt. Annál nagyobb küzdelem zajlott a túraautók között. Szombaton a salgótarjáni Rafael Tamás a két felfutás összesített eredménye alapján mindössze nyolctized másodperccel bizonyult gyorsabbnak Bódis Kálmánnál. A két Porschés mögött további hat tized másodperccel következett a legjobb külföldi induló, Grzegorz Duda.

Szász László a Reynardban Fotó: Lénárt Márton

Úgy tűnt, hogy vasárnap másként alakulnak a dolgok, mivel az első felfutáson Rafael csak a negyedik legjobb időt érte el, vagyis Bódis és Duda is legyőzte. A Porschéval még csak ismerkedő Rafael másodszorra azonban nagyot javított az idején, így megelőzte két riválisát. Szász újra brillírozott, a lengyel Dudának viszont ismét csak a negyedik hely jutott.

A Heves megyei versenyzők közül Strider Zoltán szerepelt a legjobban, akit mindkét nap az abszolút hetedik helyet szerezte meg, amely a kategóriagyőzelmet is jelentette egyben.

Mindkét nap szóhoz jutottak az oldtimereket hajtó motorosok is, akik a Drapál János emlékére megtartott átlagtartó hegyi felfutó keretében vették birtokba a pályát. Az egyik kétkerekűt az 1985-ben elhunyt versenyző fia, Ferenc vezette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában