KÉZILABDA

2019.01.18. 17:22

Különleges helyzet állhat elő az A-csoportban 

Már nem hibázhat a DVTK-Eger csapata.

Sike Károly

Vilovszkiék a végén lépést tévesztettek Fotó: Czímer Tamás

Kétszer vezetett a Mezőkövesdi KC a HE-DO B. Braun Gyöngyös vendégeként a Ligakupa A-csoportja 2. fordulójában. Előbb Zelei Botond találatával 1–0-ra, majd az 59. percben Jancsó Nándor hatodik góljával 28–27-re. Ez utóbbi már győzelmet ért, a borsodi gárda a keddi 28–26-os hazai sikert követően vendégként is a mátraaljaiak fölé kerekedett. A matyók a 20. percben még hétgólos hátrányban játszhattak (12–5), az utolsó nyolc percben 4–0-s szériával fordították a maguk javára az eredményt.

Vilovszkiék a végén lépést tévesztettek Fotó: Czímer Tamás

Egészen különleges helyzet állhat elő az A-csoportban, ahol a Mezőkövesd és a Gyöngyös mellett a DVTK-Eger küzd a negyeddöntőbe jutásért. Négy mérkőzést követően a borsodiak már 8 ponttal állnak, míg a két Heves megyei gárda eddig 4–4 pontot szerzett. Amennyiben a Gyöngyös a papírformának megfelelően a nulla pontos Szigetszentmiklós elleni mérkőzéseit sikerrel veszi, az egriek pedig vendégként majd odahaza is legyőzik a Mezőkövesdet, körbeverések után mindhárom NB I-es csapat 8–8 ponttal zár. Ebben az esetben hármas összevetésben a gólkülönbség határozza meg a végső sorrendet. Ha azonban az Egernek nem sikerült mindkét meccset megnyerni, a számolgatás értelmét veszti, a Gyöngyös és a Mezőkövesd készülhet a negyeddöntőre. A Mezőkövesd–DVTK-Eger mérkőzést ma 18.30-tól játsszák.

 

Az A-csoport 2. fordulójának mérkőzésén:

HE-DO B. Braun Gyöngyös–Mezőkövesdi KC

27–28 (15–12)

Góldobók: Gráf 6 (3), Krivokapics 5, Gábori 4, Urbán, Varsandán M. 3–3, Dávid J., Vilovszki 2–2, Sipeki, István P. 1–1, ill. Jóga N. 7, Jancsó 6 (1), Menyhárt 5, Kovács B. 4, Horváth L. 3, Zelei B. 2, Dávid M. 1.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Következik: Szigetszentmiklós–HE-DO B. Braun Gyöngyös, január 23., szerda, 19.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában