KÉZILABDA

2019.03.15. 17:34

B. Braun: kíméletlen házigazdák

Tizenegyedik hazai mérkőzésén kilencedik győzelmére készül a gyöngyösi együttes, amely ezúttal a Balatonfüredet fogadja. A DVTK-Eger csapata az NB I-es mezőnyben egyedüliként pont nélkül álló Vecsés gárdájának vendége lesz.

Sike Károly

A gyöngyösiek „megfektetnék” soros ellenfelüket, a balatonfüredieket is Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 19. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (6.)–BALATONFÜREDI KSE (5.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Hargitai, Markó.

– Már a bajnokság előtt abban reménykedtünk, hogy sikerül olyan együttest kialakítani, amely hazai pályán minden ellenfelére veszélyes lehet, s a nagy csapatok feladatát is képes lehet nehezíteni – osztotta meg a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba.

A gyöngyösiek „megfektetnék” soros ellenfelüket, a balatonfüredieket is Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hogy mennyire sikerült a terv, arról álljon itt egy beszédes számadat. A mátraaljai gárda az eddig lejátszott tíz hazai mérkőzéséből nyolcat megnyert, mindössze a címvédő Szeged és a Veszprém távozott győztesen Gyöngyösről.

– Abban, hogy ez így alakult, óriási szerepük van a szurkolóknak, akik hétről-hétre fantasztikus hangulatot teremtenek, olyat, ami a legrutinosabb csapatokat is elbizonytalanítja – magyarázta Konkoly. – Ezúttal is olyan ellenféllel kerülünk szembe, amellyel szemben nagyon nehéz lesz felülkerekedni, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy itthon tartsuk a két pontot. Extra teljesítményre lesz szükség a győzelemhez.

A 2018/19-es szezonban harmadik alkalommal találkozik egymással a Balatonfüred és a Gyöngyös. Az októberi bajnokit követően (24–27) decemberben, a Magyar Kupa 4. fordulójában is vendégként maradt alul (24–28) a mátraaljai gárda. A két csapat jelenleg azonos pontszámmal áll a tabellán, a gyöngyösiek azonban már egy mérkőzéssel többet játszottak. A legutóbbi budakalászi mérkőzést Vilovszki Urosnak sérülés miatt kellett kihagyni, de a BKSE ellen már minden bizonnyal bevethető lesz a rutinos beálló.

VECSÉSI SE (14.)–DVTK-EGER (12.)

Monor, szombat, 18.00. V.: Bonifert, Oláh.

A mezőnyben egyedüliként pont nélkül álló Vecsés legyőzésével venne új lendületet a bajnokságban a DVTK-Eger. A tabellán mindössze két helyezés választja el egymástól a csapatokat, ugyanakkor a vecsésiek ponthátránya jelentősnek mondható. A sereghajtó a mezőnyben egyedüli nyeretlen együttesként eddigi legszorosabb mérkőzését a tavaszi második fordulóban a Cegléd ellen játszotta, ahol 25–24-re kaptak ki Takó Dánielék.

– A Vecsés időzített bomba – vélekedett a soron következő ellenfélről az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Nincs rajtuk valódi felelősség, felszabadultan, nyomás nélkül játszhatnak, ami mindig könnyebbséget jelent. Nem rossz játékosok alkotják a keretet, s meggyőződésem, ha kijön nekik a lépés, sok kellemetlenséget okozhatnak. Minden alkalmat megragadnak azért, hogy ne pont nélkül búcsúzzanak az élvonaltól. Nagyon észnél kell lennünk!

A múlt heti Mezőkövesd elleni fiaskót követően túlzás lenne azt állítani, hogy kitűnő formában lennének az egriek, ettől függetlenül kétségkívül a forduló legnagyobb szenzációját szolgáltatná, ha szombaton nem vendéggyőzelem születne a monori sportcsarnokban. A két csapat őszi mérkőzésén, októberben a Kemény Ferenc sportcsarnokban 31–26-ra nyert a megyeszékhelyi együttes. Az egrieknél sérülés miatt Bajorhegyi Ádám továbbra sem bevethető.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában