BIRKÓZÁS

2019.03.19. 16:47

Házidöntőt nyert a fiatal egri birkózó

Hat érmet szereztek a Heves megyei versenyzők a diák II-es korcsoport kötöttfogású országos bajnokságán.

Heol Sport

Kazinczy Bálint (felül) szorgalma éremben teljesedett ki

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A Kemény Ferenc Sportcsarnokban a házigazdák nem csak a vendéglátásban jeleskedtek.

– Azok után, hogy 2015-ben hivatalosan is birtokba vehettük az immár Sike András olimpiai bajnok nevét viselő felújított csarnokot, tervszerű munkába kezdtünk – emlékeztetett az Egri Vasas-EVSI vezetőedzője, Gyöngy Attila. – Méltó körülmények között fogadhatjuk a sportág iránt érdeklődő gyerekeket, akik tábora mára jelentőssé vált. Szucsik Tamás és Madarasi Gábor személyében tapasztalat, ambiciózus edzők karolták fel a kezdő csoportokat, s ennek a munkának most érik be a gyümölcse.

Az egriek öt versenyzője állhatott dobogóra a 11–12 éves korosztály seregszemléjén. A mérleg két arany-, egy ezüst- és két bronzérem, amivel a csapatversenyben is az élen zártak a megyeszékhelyiek. Érdekesség, hogy a házigazdán kívül csak a ceglédieknek sikerült aranyból duplázni. A viadalon 70 klub 189 versenyzője lépett szőnyegre, s végül 14 súlycsoportban hirdettek győztest.

– A 26 kilósok között egri fölény mutatkozott – folytatta Gyöngy Attila. – Szuromi Lacika utolsó éves ebben a korcsoportban, kihívója, Kovács Keve pedig tőle egy évvel fiatalabb. Büszkeség, hogy ők ketten vívhatták a súlycsoport döntőjét, ahol a nagyobb tapasztalat kamatozott. Szép jövő előtt állnak. Ki kell emelnem Kazinczy Bálint teljesítményét is, aki az egyik legszorgalmasabb versenyzőnk. Ez a tulajdonsága repíti őt előre, rengeteg mindent tanult az elmúlt években. Ennek ékes bizonyítéka a 32 kilósok között szerzett aranyérem.

A sikerrel megvívott területi selejtezőket követően az egrieken kívül adácsi és gyöngyösi birkózók is próbára tehették tudásukat. Érmet a gyöngyösi Szabad Botondnak sikerült szerezni, aki a 42 kilósok mezőnyében végzett a harmadik helyen.

A megnyitón előbb Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) alelnöke, Virág Lajos, az MBSZ elnökségi tagja, a megyei szövetség elnöke, Martonné Adler Ildikó alpolgármester, valamint Kovács Géza, a házigazda EVSI igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd az egri birkózósport szolgálatában eltöltött 60 éves kiemelkedő munkájáért Mirkóczky József vehetett át elismerő emlékplakettet.

Kazinczy Bálint (felül) szorgalma éremben teljesedett ki Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A Heves megyei versenyzők eredményei. 26 kg: 1. Szuromi László, 2. Kovács Keve (mindkettő Egri Vasas-EVSI), 9. Szuh Milán (Adács). 29 kg: 3. Juhász Koppány, 9. Juhász Imre (mindkettő Egri Vasas-EVSI), 20. Szécsényi János (Adács). 32 kg: 1. Kazinczy Bálint, 15. Jakab Norbert (mindkettő Egri Vasas-EVSI). 35 kg: 5. Szécsényi Noel (Adács), 12. Deutsch Olivér (Egri Vasas-EVSI), 17. Berecz Máté (Gyöngyös). 42 kg: 3. Szabad Botond (Gyöngyös), 17. Szabó Dávid (Egri Vasas-EVSI). 46 kg: 3. Vitai Vajk (Egri Vasas-EVSI). 58 kg: 7. Nagy Benedek (Egri Vasas-EVSI). 63 kg: 5. Kiss Bence (Adács), 7. Paskuj Zoltán (Egri Vasas-EVSI).

A Csapat versenyben: 1. Egri Vasas-EVSI 27 pont, 2. ESMTK 27, 3. Ceglédi VSE 21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában