FLOORBALL

2019.05.11. 15:39

Unihokiban ezüstérem az egri Hunyadi lányainak

A döntőben az esélyesebbnek számító csapat kerekedett felül.

B. Cs.

A III. korcsoportos lány unihoki floorball Diákolimpia országos döntőben az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapata a második helyen végzett. Az Érden rendezett fináléban két csoportra bontva kezdett a döntőbe jutott hat csapat. Az egriek a korosztályban fiatalnak számítanak, ugyanis jövőre is ugyanitt indulnak majd. Leitner Tamás tanítványai (Posztós Petra, Nyíri Luca, Kocsmár Orsolya, Nagyidai Petra, Rabi Panna, Tóth Enikő, Sári Izabella, Juhász Mira, Domán Bettina) a B jelű hármasban először a budapesti Vajda iskola csapatát verték magabiztosan 9–3-ra, majd a berkesdi Fekete István iskolát múlták felül 6–0-ra. A keresztjátékban aztán azzal az érdi csapattal kerültek össze az egriek, akikkel szemben az országos elődöntőben egyszer már alulmaradtak.

– Most azonban nagyon összeszedett, szinte hibátlan játékkal, óriási küzdelemben 8–7-re sikerült felülkerekednünk, így az aranyéremért játszhattunk – mondta Leitner Tamás. – A döntőben az esélyesebb komáromi Bozsik iskola csapata 12–1-re nyert, így ezüstéremmel térhetünk haza.

A megyeszékhelyiek országos második csapata. Beküldött fotó

A DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE:

1. Komáromi Bozsik József Általános Iskola

2. Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola

3. Érdi Batthyány Sportiskola

4. Budapesti Vajda Péter Sportiskola

5. Németh László Gimnázium

6. Berkesdi Fekete István Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában