VÍZILABDA

2019.11.29. 18:02

ZF-Eger: évbúcsúztató a Vasasnál

A nők vasárnapig Duna Liga-mérkőzéseket játszanak Szentesen

S. K.

Dabrowski Norbert Fotó Huszár Márk

A férfi OB I. B-csoportja 9. fordulójának mérkőzése:

VASAS (5.)–ZF-EGER (2.)

Budapest, Komjádi-uszoda, szombat, 18.00. V.: Rubos K., Tóth S.

A 2019-es év utolsó bajnoki mérkőzésén a fővárosba látogat a ZF. Három nappal a Szentes ellen aratott 17–8-as győzelmet követően, lendületből veheti az újabb akadályt a megyeszékhelyi gárda. Az erőviszonyok ismeretében egyértelmű győzelmi esélyekkel ugranak medencébe Sántavy Mátéék. Szeptemberben a Bitskey Aladár Uszodában 12–8-ra nyertek az egriek.

– A Szentes és a Vasas közel azonos játékerőt képvisel – vélekedett az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert. – A fővárosban mégis nehezebb meccsre számítok, mert a Vasas otthon jóval erősebb, mint a csongrádi gárda idegenben. Emellett a Szentes elleni fölényes győzelem azért is csalóka, mert az ellenfél öt ifjúsági korú játékossal érkezett, ami az utolsó negyedben már erőteljesen megmutatkozott. A hétközi mérkőzés már a Vasas elleni találkozóra való felkészülést szolgálta.

Dabrowski Norbert a fővárosban nehezebb meccsre számít Fotó Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egrieknek továbbra is nélkülözniük kell a görög szélsőt, Angelosz Vlahopuloszt, akinek a törött kezéről ugyan már lekerült a gipsz, de visszatérése minden jóindulattal együtt is, csak január közepére várható. Arról, hogy az Európa-bajnokságon szerepelhet-e egyelőre korai beszélni.

– A Vasas elleni mérkőzés után két hónapos szünet következik, a játékosaink közül akadt aki a decemberi junior vb-n, mások januárban a felnőtt Európa-bajnokságon szerepelnek – folytatta Dabrowski. – Emiatt ismét csonka csapattal gyakorlunk. Gondolhatja milyen jó érzés hetekig csak konditermi edzéseken részt venni, hiszen a taktikai elemek csiszolását játékosok hiányában nehezebb gyakorolni. A klasszikusnak nevezett téli alapozás így egyértelműen csorbát szenved.

A Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger női csapata péntektől vasárnapig a Duna Liga szentesi fordulóján szerepel. Biros Péter edző tanítványai ma a szlovák Olympia Kosice együttesével mérkőznek, folytatásban pedig két szerb csapat következik. Szombaton 16.30-tól a VK Vojvodina, vasárnap 12 órától a VK Palilula a megyeszékhelyiek ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában