FLOORBALL

2020.01.28. 15:57

A címét megvédett egri Hunyadinak ezüst- és bronzérem is jutott

Bajnoki cím, két ezüst-, egy bronzérem, továbbá egy negyedik helyezés. A megyénket képviselő öt csapat mérlegébe ez az eredménysor került a Kispályás Floorball Diákolimpia országos döntőjét követően, amelynek az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok adott otthont a hétvégén.

Bódi Csaba

Herpai Imre és IV. korcsoportos tanítványai szárnyaltak a döntőben és a lefújás után is

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

– A IV. korcsoportban címvédőként léptek pályára lányaink, akik megismételték a múlt évben elért sikert, azaz újra megnyerték az országos döntőt – magyarázta az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola ­testnevelője, a bajnokcsapat ­felkészítője, Herpai Imre. – Tavaly is a komáromi Szőnyi Bozsik József Általános Iskola csapatával találkoztunk ellenfélként az aranymeccsen, és a történelem ismételte magát, ahogy akkor, úgy ezúttal is mi nyertünk 3:2-re.

Herpai Imre és IV. korcsoportos tanítványai szárnyaltak a döntőben és a lefújás után is
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A Hunyadi további csapatai is hozták a tőlük elvárható teljesítményt. A II. korcsoportos lányok meggyőzően meneteltek a fináléig, ahol ők is a komáromiakkal mérkőztek meg, ám ez alkalommal a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola gárdája bizonyultak jobbnak, így a megyeszékhelyiek a dobogó második fokára állhattak. A III. korcsoportos lányok mezőnyében az egriek izgalmas keresztjátékban alulmaradtak a Budapesti Eötvös József Általános Iskola együttesével vívott küzdelemben, a bronzérmet azonban már nem vehették el a mohácsiak. A Hunyadi hölgyei az V. korcsoportban, vagyis a középiskolások mezőnyében is szerencsét próbáltak a versenyek első napján. Ezen kategória erős mezőnyében szoros csatában a negyedik hely jutott a vendéglátóknak.

A dobogó legfelső fokán a Hunyadi iskola újra első lányai Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Ugyancsak a középfokú intézmények között, de a VI. korcsoportos lányoknál volt érdekelt az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium csapata. A testnevelőként Ondecs Ferenc irányította, felkészítőként pedig Leitner Tamás edzette együttes ezüstérmesként végzett a budapesti TE Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium gárdája mögött.

A kétnapos versenysorozaton hat korcsoportban 96 fiú- és lánycsapat lépett parkettre a küzdőtéren kialakított három játéktéren. A megnyitóünnepségen Eger megyei jogú várost Mirkóczki Ádám polgármester és dr. Andráskó Dénes jegyző képviselte, míg a Magyar Diáksportszövetség nevében dr. Molnár László stratégiai igazgató szólt a megjelentekhez.

A Szilágyi csapatának (SZEG) lányai a második helyig jutottak
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A megyénkbeliek eredményei

ELSŐ HELYEZÉS

IV. korcsoport: Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola (Báder Eszter, Szilák Lili, Juhász Janka, Németh Fanni, Kis Lilien Szofi, Németh Viktória, felkészítő: Herpai Imre)

MÁSODIK HELYEZÉS

II. korcsoport: Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola (Gombás Csenge, Nagy Nelli, Petre Liza, Zahorán Anna, Bóta Gréta, Erdélyi Janka, felkészítő: Herpai Imre).

VI. korcsoport: Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium (Kisvarga Napsugár, Molnár Panni, Csillag Sára, Zay Danka, Jakab Nóra, testnevelő: Ondecs Ferenc, felkészítő: Leitner Tamás).

HARMADIK HELYEZÉSs

III. korcsoport: Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola (Posztós Petra, Rabi Panna, Nagyidai Petra, Kocsmár Orsolya, Sári Izabella, Tóth Enikő, felkészítő: Leitner Tamás)

NEGYEDIK HELYEZÉS

V. korcsoport: Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola (Báder Eszter, Szilák Lili, Juhász Janka, Németh Fanni, Kis Lilien Szofi, Tuba Vivien, felkészítő: Herpai Imre)

Bíró Csaba a háttérből figyelte és felügyelte az eseményeket Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A rendezői rutin és a szakértelem eredménye

A döntőt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Heves Megyei Diák- és

Szabadidősport Egyesület szervezte. A Bíró Csaba vezette szervezet titkára zökkenőmentes rendezvényként tekinthetett vissza a két napra. – Alapvetően elégedettek lehetünk a megyénkbeli csapatok eredményességével, noha a rövid, csupán tíz percig tartó mérkőzésen a szerencsefaktor jelenős szerepet játszik – ­mondta Kátai Zsolt. – Sokadik országos döntője volt ez az egyesületünknek, és nyugodtan állíthatom, hogy házigazdaként maximálisan tudtuk tartani a kiírt programot és a lebonyolításban egyéb terén sem volt fennakadás. Ebben az óriási rendezői rutinnal és szakértelemmel rendelkező Bíró Csaba munkáját érdemes kiemelni. Mellette sok mindent megtanultam. Tíz éve már rendeztünk floorball országos döntőt, amelyhez képest most sikerült nekünk is előbbre lépni.

Kátai Zsolt (narancssárga felsőben) a díjazottaknak gratulálhatott
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Többletpontok

A diákolimpia a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon. Az országos döntők érmesei tíz felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző nyolc év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában