LABDARÚGÁS

2020.01.08. 16:21

Hárommillió a plafon fiatal átigazolása esetén

Labdarúgásban és a futsal szakágban ­korosztálytól függetlenül (felnőtt- és utánpótlásszinten) január 15-től február 14-én éjfélig tart a téli átigazolási időszak. A legfontosabb tudnivalók a következők.

B. Cs.

Kiinduló pontként az szolgál, hogy a nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzatban (NYIÁSZ) meghatározott kedvezményes tranzakciókat leszámítva szakágtól és korosztálytól függetlenül télen nincsen szabadon igazolható időszak. Csak az átadó sportszervezet hozzájárulásával hagyható jóvá az átigazolási kérelem. A beadott igazolási és átigazolási igénylés érvényességének ideje változatlanul 30 nap, a hiánypótlásra is ezen idő alatt nyílik lehetőség.

A téli átigazolási időszakban az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, az átadó és az átvevő sportszervezet a NYIÁSZ-ban előre meghatározott maximum-összeghatárig állapodhat meg az A jelű táblázatnak megfelelően, amelynek összegéről az átadó sportszervezet írásban le is mondhat – szerepel az Magyar Labdarúgó-szövetség Heves megyei igazgatóságának honlapján.

Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal, strandlabdarúgás) belföldi átigazolásakor minden esetben, valamennyi átigazolási időszakban a B jelű táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. A táblázatban szereplő összegektől, minden átigazolási időszakban, a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum tíz százaléka minden esetben kötelezően fizetendő. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, amelyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki versenyévben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. A táblázatnál a sportszervezetek legmagasabb versenyeztetett utánpótlás-korosztályának besorolása számít mérvadónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában