EXTRÉM SPORT

2020.01.22. 15:26

Spartan Race: Beszterce ostroma hevesi fiatallal

Kúszás szögesdrót alatt, dárdahajítás célba, zsákcipelés hegynek föl, negatív falmászás és egyebek szerepeltek a próbák között.

B. Cs.

Megyeri Dávid a teljesítőknek járó éremmel a nyakában Fotó: Megyeri István

Megyeri Dávid átesett a tűzkeresztségen. A Hevesi SE atlétája, egyben az Ikarus BSE igazolt versenyzője életében először állt rajthoz Spartan Race futamon, méghozzá annak a téli változatán. A szlovákiai Besztercebányán lebonyolított Spartan Race Winter Sprint során a hat kilométeres pályát 21 akadály nehezítette.

Megyeri Dávid a teljesítőknek járó éremmel a nyakában Fotó: Megyeri István

– Amennyiben valakinek nem sikerült egy akadályt teljesíteni, helyette harminc burtee-t (vagyis négyütemű fekvőtámaszt) kellett végrehajtani – számolt be a rendezvényről Megyeri Dávid. – Jómagam szerencsére mindössze egyszer kényszerültem erre, miután a meglehetősen csúszós, sáros talajon az egyensúlyozásnál lecsúsztam a vasgerendáról. A többit próbtételt viszont a magam tempójában teljesítettem.

Az akadályokat igencsak változatosak formában alakították ki a rendezők. Várt ránk például kúszás szögesdrót alatt, dárdahajítás célba, zsákcipelés hegynek föl, negatív falmászás és egyebek.

– Végül sikeresen célba értem, és ezúttal ez számított a legfontosabbnak, mert mégis csak az első ilyen jellegű megméretésem volt. Ezek után feltett szándékom, hogy az idén még elindulok egy hosszabb távon is – vetítette előre Megyeri Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában