KÉZILABDA

2020.02.07. 18:56

NB I: a Gyöngyöst fűti a visszavágás

Akár a végső helyezés szempontjából is döntő jelentőségű ütközet előtt állnak a megyénkbeli NB I-es férficsapatok. Gyöngyösön a Balatonfüred, Egerben a Mezőkövesd a vendég.

Sike Károly

A férfi NB I. 15. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (4.)–BALATONFÜREDI KSE (5.)

Gyöngyös, szombat, 15.00. V.: Hargitai, Markó. (Tv: M4 Sport).

– A múlt heti Orosháza elleni tízgólos győzelem alkalmával kiválóan hasznosítottuk az őszi találkozó tapasztalatait, s nem titkoltan a fürediek ellen is hasonlóra készülünk – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba. – Azt a lendületet és magabiztosságot várom a csapattól, amit a viharsarkiaknál láttam, szurkolóink buzdítása és a televíziós közvetítés adta nyilvánosság pedig további energiákat mozgósíthat.

A gyöngyösiek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a füredieket a tabellán. Ősszel 26–24-es hazai győzelem született a Balaton partján.

– A fürediek „tüzérségével” szemben döntő jelentőségű lehet kapusunk és a védelem összhangja – folytatta Konkoly. – Bóka Bendegúz és Máté Dominik személyében a magyar válogatott két meghatározó tagja is az ellenfélnél szerepel, rajtuk kívül Szöllősi Balázs, Petar Topic vagy épp Varga Márton is fokozott figyelmet érdemel.

Gyöngyösi részről jó hír, hogy a kézsérüléséből felépülő Németh Tamás ismét bevethető, ugyanakkor Lubomir Duris porcsérülés miatt nem léphet pályára.

A gyöngyösieknél Németh Tamás (7) újra készen áll a pályára lépésre Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

SBS-EGER (9.)–MEZŐKÖVESDI KC (11.)

Eger, szombat, 18.00. V.: Altmár K., Horváth M.

A kövesdiek az ősszel mindössze három ponttal gyűjtött kevesebbet mint az egriek. Bár messze még a szezon vége, akár a végső helyezést is döntően befolyásolhatja a szomszédvári rangadó.

– Kiss Gergő és Füzi Dániel sérülése sem jött még teljesen rendbe, így kérdéses, hogy a védekező specialista és a beálló hadra fogható lesz-e a derbin – tekintett előre az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépünk pályára, a szűkös lehetőségek ellenére is mindent megteszünk, hogy gyarapítsuk pontjainkat. A kövesdiekkel évről-évre kiélezett csatákat vívunk, vélhetően ezúttal sem lesz másként. Parázs küzdelemre számítok, hazai pályán a szurkolóink segítségével szeretnénk győzelmet ünnepelni.

Egri oldalon Rédei István a napokban esett át vállműtéten, majd Kiss és Füzi kiesésével mindössze hét (!) felnőtt korú játékosa maradt Tóth Edmondnak. Pedig Lezák Áronéknak jócskán lenne törleszteni valójuk a matyókkal szemben, a megyeszékhelyiek ugyanis utoljára 2016 decemberében győzték le a borsodiakat, azóta három bajnoki mérkőzésen is nyeretlenek maradtak. Ősszel 27–27-es döntetlen született a Kavicsos tó partján.

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik