kézilabda

2020.04.17. 17:57

Gyöngyösi igen az EHF-kupára

Fellépésről és visszalépésről is érkeznek hírek a Gyöngyösi Kézilabda Klub háza tájáról. Az NB I-es gárda élne, az U23-as viszont nem a Magyar Kézilabda Szövetség döntésével.

S. K.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös férficsapata kész arra, hogy kilépjen a nemzetközi kupaporondra. Erről hivatalos honlapján adott tájékoztatást a mátraaljai klub, miután a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) képviselője azzal a kérdéssel fordult az egylet vezetőihez, hogy kívánnak-e élni az EHF-kupa szereplés lehetőségével amennyiben az esetleges visszalépők miatt arra lehetőség nyílna.

– Számos körülményt kellett mérlegelni – kezdte mondandóját a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke, Nagy Attila. – Ugyan év eleje óta erre készülünk, a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt mégis körültekintően kellett eljárni a komoly anyagi befektetést is igénylő EHF-kupa szerepléssel kapcsolatosan. Végül a névadó szponzorainkkal történt egyeztetést követően az elnökség egyhangúlag úgy határozott, abban az esetben ha a hazai és a nemzetközi szövetség is jóváhagyja, vállaljuk a kupaindulást. Mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy öregbítsük a város és a magyar kézilabda hírnevét.

Vilovszki és társai a nemzetközi porondon is képviselhetik az egyesületetFotó: Czímer Tamás

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a klub történetének legeredményesebb szezonját futotta, mígnem az MKSZ a koronavírus-járvány terjedése miatt előbb felfüggesztette, majd eredményhirdetés nélkül lezárta a férfi NB I. 2019/2020-as küzdelmeit. A bitorolt harmadik pozíció így ködbe veszett, az európai kupaindulásra pedig azok a klubok váltak ismét jogosulttá, amelyek azt a 2018/2019-es bajnoki helyezéseikkel kivívták. Ezek után a gyöngyösiek hatodik helyezettként úgy léphetnek a nemzetközi porondra, hogy az arra ötödikként jogosult Csurgói KK közleményben jelezte: átadja az indulás jogát az idei évben kétségkívül eredményesebb gyöngyösieknek.

Nagy Attila arról is szót ejtett, hogy a jövő évi keret kialakítása gyakorlatilag befejeződött, a gárda minimális személycserével, szinte változatlan felállásban vág neki a 2020/2021-es szezonnak.

– Úgy ítéljük meg, hogy keretünk alkalmas a nemzetközi szereplésre – jelentette ki a klubvezető.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a tavaly nyáron Vecsésről érkezett Újvári László egy év után távozik a klubtól csakúgy, mint a tavasszal kölcsönben az NB I/B-s Kecskemétet erősítő Sipeki Levente. A hírek szerint egy balátlövő érkezhet a Mátraaljára, aki meg nem erősített hírek szerint a legutóbb Dabason szerepelt Halász Levente lehet.

Nem csak kapnak, adnak is

– Ajándékként és egyben óriási lehetőségként tekintettünk tavaly a felnőtt NB II-ben való szereplésre, a jelenlegi helyzetben azonban méltányoljuk, hogy a Fair Play szellemében hozott döntést a klubvezetés – fogalmazott HE-DO B. Braun Gyöngyös U23-as csapatának edzője, Kiss Dániel azok után, hogy Nagy Attila bejelentette, visszaléptetik a csapatot az NB II-es küzdelmektől lehetőséget biztosítva a megyei bajnokoknak arra, hogy az a gárda amely a 2019/2020-as teljesítményével kivívta az osztályváltás lehetőségét, annak ne vesszen kárba az egész éves munkája.

Mint ismeretes, a gyöngyösi fiatalok 2019 nyarán a Jász-nagykun-Szolnok megyei küzdelemsorozat aranyérmeseként léphettek a harmadosztály Északkeleti csoportjába, ahol tizenöt mérkőzésen aratott három győzelemmel sereghajtóként érte az MKSZ elnökségi döntése.

– Annak ellenére, hogy a győzelmeink száma jóval kevesebb mint a vereségeké, rendkívül hasznos időszakként tekintek vissza az elmúlt bő fél évre – folytatta Kiss Dániel. – A döntő részt még serdülő korú játékosok alkotta gárda, rengeteg tapasztalattal gazdagodott, amit a korosztályos bajnokságban hétről-hétre kamatoztathatott. Csak egy példa, hogy tavaly a kiesés elkerüléséért küzdő serdülő csapat, idén az éremszerzés kapujában lépett. Azzal, hogy nem játszhattuk végig a bajnokságot ez elúszott, de nem csüggedünk. A gyerekek folyamatosan fejlődnek, s egyre jobban értékelik azokat a dolgokat, amelyeket a gyöngyösi klub biztosít nekik. Az NB II-ben szembesülhettek azzal, hogy több egyesület milyen nehéz körülmények között tengődik, a mi fiainknak pedig minden adott a fejlődéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában