heves megye

2020.07.24. 17:15

A pólólegenda szerint is fontos, hogy kitöltsük a nemzeti konzultációs kérdőívet

Az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán szerint is fontos, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak és kitöltsék a nemzeti konzultációs kérdőívet. A háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda úgy véli, dicséretes dolog, hogy a kormány ilyen formában is kíváncsi az emberek véleményére.

Tóthpál Zoltán

Szécsi Zoltán a lányok és a fiúk szereplésével is elégedett Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: LENART_MARTON

A koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről kezdeményezett nemzeti konzultációt a kormány, amelyben egyebek mellett a családok ingyenes internethasználatáról, egy állandó magyar járványügyi szolgálatról és a belföldi turizmus népszerűsítéséről is kikérik az emberek véleményét.

Az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán szerint lényeges, hogy az emberek felelős magatartást tanúsítsanak és kitöltsék a tizenhárom kérdést tartalmazó kérdőívet:

– Azt gondolom, hogy minden hasonló eset, amikor a kormány kíváncsi az emberek véleményére, az egy kimondottan pozitív és dicséretes dolog. Egyértelműen azon a véleményen vagyok, hogy mindenki töltse ki, válaszoljon a feltett kérdésekre, majd pedig küldje azt vissza. Akkor is, ha egyetért a benne foglaltakkal, és akkor is, ha esetleg nem. Amennyiben így teszünk, azzal segítjük a kormány munkáját – nyilatkozta a Heolnak a sportoló.

Hozzátette, a nemzeti konzultációs kérdőív egyfajta visszajelzés az ország vezetésének, így ugyanis kiderülhet, hogy az állampolgárok miként viszonyulnak a meghozott intézkedésekhez.

Szécsi Zoltán úgy fogalmazott: bár közvetlen környezetével nem szoktak hasonló kérdéseket megvitatni, ennek ellenére nagyon fontos, hogy mindenki átérezze a konzultáció fontosságát.

A háromszoros olimpiai bajnok saját bőrén is megtapasztalta, hogy a koronavírus-járvány mennyire átalakította a sportegyesületek mindennapjait, s sokakat lehetetlen helyzetbe hozott. Szavai szerint az Egri Vízilabda Klub is megsínylette az említett időszakot, a nagy célokért küzdő csapat ugyanis nem használhatta az uszodát, nem edzhetett a megszokott körülmények között és természetesen mérkőzéseket sem játszhatott. Vagyis, mint mindenki másnak, úgy a sportban tevékenykedőknek sem mindegy, hogy milyen eredményt hoz majd a nemzeti konzultáció.

– Jól tudjuk, hogy a járványveszély időszaka számunkra is nehéz volt, hiszen gyakorlatilag egyik napról a másikra, minden előjel nélkül elfoglaltság nélkül maradtunk. A gyerekek sem edzhettek, a felnőttek nem játszhattak mérkőzéseket. Innentől kezdve pedig teljesen világos, hogy ez az időszak nagyon megnehezítette az életünket. Ezt a sportot sajnos nem lehet home office-ban végezni – mutatott rá.

Szécsi Zoltán: a nemzeti konzultáció visszajelzés az ország vezetésének Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szécsi Zoltán ugyanakkor úgy gondolja, ha megfelelően leszűrjük a veszélyhelyzet tanulságait, akkor a jövőben eljöhet egy jobb, szebb korszak is.

– Azt nem tudom megmondani, hogy mi a veszélyhelyzet legnagyobb tanulsága, de azt ki merem jelenteni, hogy ezután sok dolog visszarendeződhet. Mondjuk bizonyos dolgok ismét értékalapúbbá válhatnak; és itt például arra gondolok, hogy ami ezt megelőzően esetleg nem működött jól, az ezek után talán visszatérhet a normális kerékvágásba – bizakodott.

A nemzeti konzultációs kérdőívre augusztus közepéig lehet válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában