MOTORSPORT

2020.07.14. 15:36

A profi mezőnyben is helytállt a parádfürdői motoros

A Ditrocks 2020 nevet viselő, háromnapos hard enduro verseny nagy kihívás elé állította a mezőnyt.

S. K.

Holló Bence megküzdött az elemekkel Fotó: Ditrocks 2020

– Az első versenynapon adódott egy olyan szakasz, ahol a nehéz terepen a versenytársakkal együtt toltuk, húztuk a motorokat – emlékeztetett Holló Bence. – A nap során szinte végig jól teljesítettem, nagyobb hiba nélkül mentem egészen az említett szakaszig. Sok időt és energiát felemésztett ez a közjáték, amiből adódóan végül a tizenkettedik helyen zártam a napot.

A romániai Ditróban rendezett Ditrocks 2020 nevet viselő, háromnapos hard enduro verseny nagy kihívás elé állította a mezőnyt, de a parádfürdői motoros állta a sarat. A huszonkét fős profi mezőnyben az összetett értékelésben a tizenegyedik helyet szerezte meg.

– Nagyon vártam már az év első versenyét, sokat készültem rá – osztotta meg Holló Bence. – A pénteki prológon a negyedik időt mentem a gyors pályán. Szombat volt az első nehéz nap, ami már nem csak a tempóról szólt hanem minden másról. A zárónap rövidebb volt, több gyors szakasszal. Az összetettben elért tizenegyedik helyezés miatt nincs okom bánkódni, remek versenyen vehettem részt.

Rövid pihenőt követően jön az újabb erőpróba, ezúttal más műfajban. Az enduro országos bajnokság idén négy fordulóra szűkült, a szezonnyitót július 25–26-án Parádon rendezik, ahol amellett, hogy versenyzőként szeretne rajthoz állni, szervezőként is igyekszik kivenni a részét a hazai futam előkészületeiből.

– Az ismerősök, barátok előtt versenyezni mindig különleges érzés. Nagyon bízom benne, hogy sikerül emlékezetessé tenni a parádi szezonnyitót – zárta szavait Holló Bence.

Holló Bence megküzdött az elemekkel Fotó: Ditrocks 2020

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában