ATLÉTIKA

2020.07.27. 20:00

Egri ultrafutó lett a 126 kilométeres táv női legjobbja

Először teljesített egyben három maratont az Egri Városi Sportiskola atlétája.

B. Cs.

Sebestyén Tímea újra legyőzte a távot és önmagát Fotó: Egri VSI

Fotó: Bódi Csaba

Sebestyén Tímea elsőségével ért véget a 6. Deseda UltraMaraton 126 kilométeres távja. A Kaposvár melletti tó környékén rendezett versenyen 15:41 óra múltán ért célba az Egri Városi Sportiskola ultrafutója.

– A szervezők már tavaly is meghívtak, hogy fussak egy ultrát, ám akkor még nem mertem bevállalni – mondta a heol.hu-nak Sebestyén Tímea. – Idén elfogadtam a meghívást és indultam úgy, hogy a távot három maraton egyben lefutása jelentette, vagyis 126 kilométert kellett teljesíteni.

A szombat éjféli rajtot követően ismeretlen pályán futottam, természetesen a kötelező fejlámpával, mert koromsötét volt. A Deseda tó körüli kör 14 kilométer biciklis és erdei utat tartogatott nagyon hullámosan, két jelentős emelkedővel. Nos, ezt nekem kilencszer kellett megtenni. Mivel még sosem futottam ilyen hosszú távot, ezért körönként előre írtam egy frissítési tervet és néztem, mikor, mit kell innom, ennem, mikor jöhet a cipő és a ruhacsere. Ez már nagyon bevált a tihanyi versenyen. Szuper volt, mert nem akadtak holtpontjaim és izomgörcseim se.

Sebestyén Tímea elárulta, hogy az éjszakával és a hajnallal meg kellett küzdenie, az álmosságon és a fáradságon túl kellett tennie magát.

Sebestyén Tímea újra legyőzte a távot és önmagát Fotó: Egri VSI

– Nappal meg a meleget kellett túlélni, mert hőség volt a napon, így gyakran vizeztem a sapkámat – folytatta a sportoló. – Éjszaka néha egyedül, sötétben, erdőben, nőként kicsit ijesztő volt, mert a vadak mocorgását lehetett hallani, meg persze lelkileg és testileg ez ember lányának nagy próbatétel és kitartás az ilyen jellegű megméretés.

Rutinos atlétaként a megyeszékhelyi sportember azt is megerősítette, hogy az ultraverseny nem azt jelenti, hogy az ember gyorsan lefutja a távot és kész.

– Az ultraverseny saját magad és mások legyőzése, a türelem és taktika játéka. Nem szabad elfutni magad az elején, okosan kell frissíteni, nem árt, ha van segítőd, tervet mindig kell készíteni stb. A 126 kilométerre szintidőként 18 órát adtak meg. Nekem 15:41 óra alatt sikerült megfutni, ami női bajnok címet jelentett. Ez az idő elsőre nem rossz különösen úgy, hogy eddig ez volt az leghosszabb távom, ám minden versenyen sokat tanulok és tapasztalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában