AUTÓSPORT

2020.08.31. 16:50

Nincs veszélyben az Eger rali lebonyolítása

A járvány miatti veszélyhelyzet az Országos Rali Bajnokság (ORB) versenynaptárát is átrendezte, így az Eger ralira a szokásos, kora tavaszi időpont helyett a hétvégén kerül sor.

Surányi Géza

A rajtceremóniára szombat délután kerül sor Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Lenart Marton

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az eseményre kilátogató nézőknek semmiről sem kell lemondaniuk.

– A sportrendezvényekre jelenleg nincs semmilyen korlátozás, reméljük, ez így is marad – mondta a heol.hu-nak a versenyt rendező Kelet Autósport Kft. vezetője, Adamovits Márk. – Olyan gyorsasági szakasz nincs, mely nézőktől elzárt terület lenne, azaz bármelyikre ki lehet látogatni. Ugyanez vonatkozik a Dobó téren rendezendő rajt- és célceremóniára is.

A rajtceremóniára szombat délután kerül sor Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A nézők háromezer forintos jegy megvásárlásával látogathatnak ki a gyorsasági szakaszokra és léphetnek be a szervizparkokba, a belépő az egész hétvégére érvényes. Ugyanakkor a rendező a verseny kiírásában kérte a nézőket, hogy a szabadtéri rendezvényekről szóló korhatározatban foglalt higiéniai és távolságtartási szabályokat tartsák be.

Annak ellenére, hogy a verseny ezúttal nem része a szlovák bajnokságnak, sőt a Rally3-as mezőny sem vesz részt az Eger ralin, 185 páros adta le a nevezését. Ezért az eredeti tervektől eltérően két szervizparkot kellett kialakítani. A Rally1, az ORC és a Historic mezőnyét a Tárkányi út 21. szám alatt, a Rally2 pedig a Colas Hungária Zrt. baktai úti telephelyén kell keresni. A rajtceremóniára ezúttal nem péntek, hanem szombat délután, négy órakor kerül sor. A másfél napba besűrített verseny mezőny már aznap két gyorsasági szakaszt teljesít.

Vasárnap további kilenc szakasz vár a talpon maradt mezőnyre. A győztesek háromnegyed öttől gördülhetnek fel a céldobogóra.

A 15. Eger rali programja

SZEPTEMBER 5., SZOMBAT

Gy1: Pétervásári elágazó–Sirok/1 18:28

Gy2: Pétervásári elágazó–Sirok/2 20:46

SZEPTEMBER 6., VASÁRNAP

Gy3: Szarvaskő–Egerbocs/1 07:48

Gy4: Bátor–Pétervásári elágazó/2 08:11

Gy5: Sirok–Egerbakta/1 08:44

Gy6: Szarvaskő–Egerbocs/2 11:32

Gy7: Bátor–Pétervásári elágazó/2 11:55

Gy8: Sirok–Egerbakta/2 12:28

Gy9: Szarvaskő–Egerbocs/3 15:16

Gy10: Bátor–Pétervásári elágazó/3 15:39

Gy11: Sirok–Egerbakta/3 16:12

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában