ÖKÖLVÍVÁS

2020.10.24. 15:16

Egri VSI: Szöllősy visszatérése parádésra sikeredett

Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) hét versenyzőjéből öt éremmel a nyakában térhetett haza a Debrecenben rendezett junior és ifjúsági országos bajnokságról.

S. K.

A háromnapos megmérettetésen két korosztályban összesen 212 versenyző mérlegelt. A juniorok mezőnyében a győztesek egy lépéssel közelebb kerültek a november végi, december eleji szófiai junior Európa-bajnoksághoz, míg az ifjúsági korcsoport legjobbjai november 11-től az ifjúsági Európa-bajnokságon lesznek érdekeltek, amelynek első alkalommal ad otthont Montenegró.

– A tavalyi serdülő magyar bajnok, Bukta Nikolett immár a juniorok 50 kilós súlycsoportjában meggyőző, erőteljes öklözést bemutatva ismét a dobogó tetején találta magát – tájékoztatott az EVSI szakosztályvezetője, Dorkó Péter. – Szintén aranyérmet szerzett az ifjúságiak 74 kilós súlycsoportjában szereplő Szöllősy Áron, akinek kifejezetten rögös út vezetett a dobogó tetejére. A tavalyi hát sérülése után másfél év kihagyás következett. A visszatérés parádésra sikeredett. Bukta és Szöllősy is ott lehet a korosztályos Eb-n.

Az Egri Városi Sportiskola együttese Fotó: EVSI

A két arany- mellett három bronzérem is ékesíti az egriek dicsőségfalát. Csorba Csenge, Bozó Virág és Babulyka Zsolt szintén dobogóra állhatott a Hajdúságban.

– A juniorok között az 52 kilós Csorba Csenge az egyik nagy reménységünknek számított – folytatta Dorkó Péter. – A végállomást az elődöntő jelentette számára, véleményem szerint igazságtalanul. Csenge végig dominált ellenfelével szemben, nem mellesleg a legfontosabb összevetésben, a talált ütések számában felülmúlta riválisát. A 63 kilós Bozó Virág nagy utat tett meg, legyőzte a saját korlátait. Az elődöntőben tapasztaltabb riválistól szoros, jó mérkőzésen szenvedett veresét. Az ifjúságiak 52 kilós súlycsoportjában az egerbaktai Bubulyka Zsolt a tavalyi junior bronz után idén egy korosztállyal fentebb is a harmadik helyen végzett. Zsolti a címvédőtől, az egri Bornemissza-emlékverseny győztestől szenvedett vereséget.

Szintén egriként a junior Jakab Szabolcs (60 kg) az egyik legerősebb súlycsoportban végzett ötödikként, míg az ifjúsági Farkas Péter (81 kg) az első versenyén félnehézsúlyban próbált szerencsét. A Szilágyi gimnázium tanulója sem volt szerencsés a sorsoláskor. A tavalyi junior bajnokkal szemben emelt fővel, 5:0 arányú vereséget szenvedett. A Papp László nevét viselő felnőtt magyar bajnokságnak október 28–31. között Győr adott otthont. Egriként Fülep Emese, Oláh Eszter és Danyi Dániel is esélyes az éremszerzésre.

Bronzérem Nagyrédére

A Szőlőskert Nagyréde színeiben szereplő Kosztovics Bianka az ifjúságiak +81 kilós mezőnyében az elődöntőben a későbbi győztessel szemben maradt alul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában