esemény

2020.10.16. 16:57

Teqball-asztalt adtak át Kömlőn

A Tanítsunk Magyarországért programban résztvevő oktatási intézményeknek adományozott teqball-asztal nem csupán sokoldalú sporteszköz, de közösséget is teremt – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára pénteken a Heves megyei Kömlőn.

HEOL

Az MTI tájékoztatása szerint Hankó Balázs a Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza helyi tagiskolájának adományozott teqball-asztal átadásán elmondta: az innovatív sportág, valamint annak hazai fejlesztésű eszközei beleillenek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Klebelsberg Központ összefogásával létrejött program szellemiségébe.

Ahogy a program, úgy ez a játék is együttműködésre alapul és csak egymást segítve lehet minden résztvevő eredményes, illetve sajátíthatja el a sportág magas szintű műveléséhez szükséges ismereteket, technikákat – tette hozzá.

A teqball-asztal nem csupán sokoldalú sporteszköz, de közösséget is teremt Fotó: MTI

A Tanítsunk Magyarországért program célja hasonló elvek mentén egyetemisták bevonásával segíteni a 6-8. osztályos általános iskolásokat a pályaválasztásban, illetve a továbbtanulásra való felkészülésben – közölte.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az eseményen arról beszélt: a kezdeményezésben immár 400-nál több egyetemista mentor és 1600 általános iskolás mentorált, valamint közel 60 település vesz részt. A hallgatókat a közreműködő felsőoktatási intézmények kreditpontokkal honorálják.

A 2018-ban indult program és a sportági szakszövetség együttműködésének köszönhetően minden csatlakozó általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, TM logóval ellátott plexivel rendelkező teqball-asztalt – tájékoztatott jelezve: az összesen 64 eszközt az érintett általános iskolák és egyetemek októberben megkapják, ezeket az adott intézmény összes tanulója használhatja.

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában