AMERIKAI FUTBALL 

2021.02.10. 15:21

Feljebb lép az Eger Heroes

Az élvonalban négy, a másodosztályban nyolc, míg a harmadik vonalban tizenkét csapat indul a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) 2021-es küzdelem sorozatában.

S. K.

A Divízió I-ben is nagy csaták várnak az egriekre Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

Egy év kihagyást követően áprilistól ismét három osztályban rajtol a pontvadászat. Összesen huszonnégy csapat nyújtotta be a nevezését, noha a MAFSZ honlapja hozzáteszi, a szövetség illetékesei külföldi egyesületekkel is tárgyaltak, a magyar mezőnyhöz való csatlakozásuk azonban a járványügyi korlátozások és financiális okok miatt végül meghiúsult.

Az élvonalnak számító HLF-ben a Budapest Cowbells, Budapest Wolves, Győr Sharks és a Fehérvár Entroners szerepel, hozzájuk csatlakozhatott volna a szlovák Bratislava Monarchs, valamint két ukrán gárda a Kijev Capitals és a Kijev Patriots. Változás a 2019-es szezonhoz képest, hogy a Miskolc Steelers idén közös csapatot verbuvált a Miskolc Renegadessel, amely a Divízió I-ben indul. A borsodiak abban bíznak, hogy a másodosztályt megnyerve, a 2022-es szezonra megerősödve térhetnek vissza a HFL-be.

A Divízió I-ben is nagy csaták várnak az egriekre Fotó: Lénárt Márton

Divízió I-ben a miskolci alakulaton kívül újonc a tavaly Divízió II-ben alapszakaszt nyert VSD Rangers. A 2020-as Divízió II. rájátszásában szereplő csapatok közül a szövetség valamennyinek felajánlotta a feljebb lépés lehetőségét, ezzel azonban a Dunakeszin kívül csak az Eger Heroes élt. A Divízió I. küzdelmeire nyolc együttes nevezett, amelyeket területi elv alapján két csoportba soroltak.

Keleten szerepel az Eger Heroes mellett a Dabas Sparks, a DEAC Gladiators és a Miskolc AFT, míg Nyugaton a Budapest Cowbells II., a Budapest Titans, az NBA Crushers és a VSD Rangers kapott helyet. A csapatok öt mérkőzést játszanak. A csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, a másik csoportból pedig további két együttessel. A Keleti- és a Nyugati csoport első két helyezettje keresztjátékkal folytatja, a két elődöntő győztese játssza a Pannon Bowl-t.

– Az idei szezonra edzőként Szeredi László és Dashon Ellison is visszatér a csapathoz, ezek után úgy éreztük, hogy az igazi kihívással a Divizió I. küzdelmei kecsegtetnek – jelentette ki a Hősök vezetője, Herke Zsombor. – Fiataljaink egy év alatt sokat fejlődtek, az ősszel megtapasztalhatták, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni az amerikai futball játékosoknak. Egy év Divízió II-es kitérőt követően nyugodt szívvel térünk vissza a másodosztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában