LABDARÚGÁS

2021.03.02. 19:45

Az Eger SE új edzője szerint fő az egészség és a forma megtartása

Vitelki Zoltán tisztában van vele, mit vállalt. Az Eger SE NB III.-as csapatának hétfőn kinevezett vezetőedzője kedden délelőtt pörgős tréninget vezényelve mutatkozott be, bár nem idegenek közé került.

Bódi Csaba

– A játékoskeret nagy részét ismerem. Több futballistával dolgoztam már együtt Kazincbarcikán és Diósgyőrben, így számomra abszolút nem idegen állománnyal vágtam bele a közös munkába – mondta a heol.hu-nak Vitelki Zoltán.

Az 50 éves szakvezető a Felsővárosi Sporttelep nagyméretű műfüves pályája mögötti hatalmas élőfüves területen tartotta a gyakorlást. Tizennyolcan végezték nagy fegyelemmel a feladatokat és segítő nélkül irányított a szakvezető, ami nem éppen ideális helyzet, de hasonló állapot volt korábban, vagyis ezt „örökölte” Vitelki.

Vitelki Zoltán az első edzésen jó játékosokból álló, motivált gárdát látott Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Dolgoztam már egyedül, igaz, még az utánpótlásban, vagyis ez nem áll messze tőlem – folytatta a tréner. – A ke­ret létszáma sem lepett meg, az előzetes egyeztetés során Harmati Péter operatív vezető teljes képet adott a csapatról és a klubról. Mivel igazolásra nincs lehetőség, azt kell leginkább szem előtt tartani, hogy egészségesek maradjanak a játékosok és a formát magas szinten tudjuk tartani. Nagyon bízunk benne, hogy a koronavírus-járvány nem ölt hasonló méreteket, mint korábban, de erre sajnos nincs ráhatásunk. Nekünk arra kell összpontosítani, hogy minden mérkőzésen a lehető legjobb csapattal álljunk ki, és legyünk minél eredményesebbek.

Nemes Milán (a labdával) és társai közül sokan ismerősként szolgáltak az új szakvezető számára Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A célokat illetően konkrét helyezésről nem beszélt az edző, de a kérdést nem kerülte meg.

– Személyes presztízsnek gondolom a feladatot, a vezetéssel és a játékosokkal együtt törekedve arra, hogy ez jó teljesítményben mutatkozzon meg – emelte ki Vitelki Zoltán.

Bizonyításra az első alkalmat vasárnap 14.30-tól a Tiszaújvárossal szembeni bajnoki mérkőzés jelenti. A borsodiak a február 28-i rajton 2–1-es vereséget szenvedtek a DVSC II. vendégeként. Az újvárosi együttesben korábbi ESE-játékosként Lőrincz Patrik és Benke Norbert lépett pályára. Vitelki Balázs csereként nem kapott lehetőséget. A 21 éves középpályás a frissen szerződtetett egri edző fia, aki a 2019/2020-as bajnoki évben 18 mérkőzésen viselte a megyeszékhelyi együttes piros-kék szerelését. Azt csak remélni lehet, hogy a két Vitelki párharcából az apa kerül ki győztesen. Ősszel Boros Gábor góljával vendégként nyert az Eger SE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában