LABDARÚGÁS

2021.03.17. 20:19

Az FC Hatvan edzője szerint a bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése vár csapatára

Sérültekről, tesztelésről, halasztásról és a sereghajtó elleni meccsről beszélt Gabala Krisztián.

Heol Sport

– Várhatónak nem mondható, de bizakodva néztem a mérkőzés elé, mert végre volt kispadunk és a heti munka is reménykedésre adott okot – mondta az FC Hatvan vezetőedzője, Gabala Krisztián a klub honlapján, ahol azt kérdezték tőle: várható volt-e a győzelem az SBTC ellen (1–0). Az újból megsérült Ács Ádám mellett a további maródiak állapotára is kitért a szakember.

– A hatvani futball számára fontos személyek nem állnak rendelkezésemre, gondolok itt Czibolya Gáborra vagy Ács Ádámra, de a játékot illetően kellő türelemmel kell lennünk például a hosszú sérülés után visszatérő Sárközi Szabolcs esetében. Czibolya már a rehabilitációját végzi, Ács félépítését sokkal körültekintőbben kell végeznünk, míg Szabolcs az egyik legfontosabb játékosa, személyisége a jelenlegi csapatnak.

Gabala Krisztián iránymutatása a mérvadóak Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A március 21-én következő Mezőkövesd Zsóry FC II. elleni összecsapásról úgy vélekedett a tréner, hogy talán a bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése vár rájuk.

– Kezdem azzal, hogy idegenbeli mérlegünk még optimális esetben sem irigylésre méltó. Továbbá mindkét csapat számára fontos a három pont és ellenfelünk az első osztály szünete miatt a lehető legerősebb csapattal állhat ki ellenünk. És nem mehetünk el a mindennapjainkat befolyásoló pandémia mellett sem. Sajnos két játékosunk már jelezte érintettségét fertőzött hozzátartozó kapcsán, így őket karanténra utalták, pedig még csak kedd van. Nem is merek belegondolni mi van ha….

Az NB III-ban nem kötelező a tesztelés, de a hatvaniak minden óvintézkedést megtesznek, noha tudják, még a tesztek sem megbízhatóak.

– Épp ezért számomra érthetetlen döntés, amikor komoly értéket képviselő, első osztályú játékosok kontrollálatlan mérkőzéseken lépnek pályára. Sajnos még a halasztás is szóba jöhet, ám erre csak utolsó megoldásként gondolunk. Vannak tehetséges ifistáink, akik… Szóval mi játszani szeretnénk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában