ÚSZÁS

2021.03.28. 18:07

Holló Balázs kellemes csalódásként élte meg az ob-t

Az egyéni magyar bajnoki címen túl három bronzérmet gyűjtött Holló Balázs a 123. felnőtt országos bajnokságon. A Duna Arénában rendezett olimpiai kvalifikációs viadalon mutatott eredményességet így értékelte az Egri Úszó Klub válogatottja.

B. Cs.

– Teljes mértékben elfogadhatónak tartom a szereplésemet, úgy is fogalmazhatnék: kellemeset csalódtam az ob-n – mondta Holló Balázs. – Természetesen a 200 gyors és a 200 vegyes lepett meg, mert az edzéseken nem ezekre helyeztük a hangsúlyt, mégis fel tudtam gyorsítani magam ezekre a számokra. Négyszáz vegyesen szerettem volna jól szerepelni, de az már az elődöntőben kiderült, hogy ez sajnos ezúttal nem fog menni.

Holló Balázs a 200 vegyes döntője után Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kovács Ottó tanítványa 200 vegyesen 1:59,81 perces idővel végzett az élen, míg 200 gyorson az 1:47,67 perc a harmadik helyet eredményezte. Ezenkívül az EÚK 4x100-as és 4x200 méteres férfi gyorsváltójának tagjaként is bronzot nyert. A Zombori Gábor, Németh Nándor, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres férfi gyorsváltó versenyen kívül 7:07,67 perces idővel teljesítette a távot, amivel a 2009. július 31. óta fennállt, 7:08,24 perces rekordot adta át a múltnak. A váltó ezzel „fél lábbal” ott érezheti magát a tokiói olimpián, ugyanis az első helyen áll a rangsorban azon staféták között, amelyek még nem szereztek kvótát.

– A váltóra koncentráltam már a verseny előtt is, mert tudtam, ha az jól sikerül, akkor az jelentős töltetet ad az utána lévő napokra, és ez leginkább mentálisan „pofozott helyre”. Nagyon örültünk ennek az eredménynek és láttam, hogy rajtam kívül a srácok is feldobódtak – emelte ki Holló Balázs.

Arra a kérdésre, hogy készen áll-e a versenyekben zsúfolt 2021-es év további kihívásaira, így felelt a kiválóság.

– Fizikálisan igen, de mentálisan még van egy-két tényező, amit le kell rendeznem magamban. Ezek miatt azonban nem aggódok, pozitívan tekintek a jövőre, és tudom, hogy májusra már fejben is összeszedem magam. Az ob nagyon jó visszajelzést adott arra, hogy jól haladunk a munkával. Edzőm, Kovács Ottó jól tudja, mi az, amire szükségem van az adott helyzetekben az edzéseken – zárta szavait Holló Balázs.

Címkék#úszás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában