VÍZILABDA

2021.04.16. 18:53

A ZF férfipólósai a listavezetőhöz látogatnak

Három fordulóval az alapszakasz zárása előtt az éllovas vendége lesz a Tigra-ZF-Eger férficsapata.

S. K.

Az éllovas szolnokiaknál akkor lehet szoros eredményre képes az egri gárda, ha nagyon együtt lesz a társaság Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 28. fordulójának mérkőzése:

SZOLNOKI DÓZSA (1.)–TIGRA-ZF-EGER (7.)

Szolnok, Tiszaligeti uszoda, zárt kapuk mögött, szombat, 16.30. V.: Kovács S., Binder.

Petrovai Márton a koronavírus-fertőzésből felépülve szerdán már ott ült a kispadon a Pécs elleni győzelem (18–11) alkalmával, ami vélhetően a játékosokban is pluszenergiát mozgósított. A vezetőedző hat mérkőzést hagyott ki, távollétében a szakmai igazgató, Biros Péter vette át a karmesteri pálcát.

Három fordulóval az alapszakasz zárása előtt a mezőnyben egyedüliként még veretlen Szolnok jelenti az újabb megmérettetést Nikola Murisicséknak. A papírforma egyértelműen a hazaiak sikerét ígéri, az egriektől kisebb fajta csodára lenne szükség, hogy meglepetést okozzanak a Tiszaligeti uszodában. A két csapat novemberi egri mérkőzésén 19–12-re nyertek a szolnokiak.

A Tisza-parti gárda nemcsak az OB I.-ben, hanem a nemzetközi porondon is remekel: a szerb edző, Zsivko Gocics tanítványai már bejutottak az Eurokupa döntőjébe, ahol majd az OSC-vel mérkőznek.

Az éllovas szolnokiaknál akkor lehet szoros eredményre képes az egri gárda, ha nagyon együtt lesz a társaság Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. 7–8. helyéért kiírt rájátszásának 1. mérkőzése:

TIGRA-ZF-EGER–SZTE SZEGED

Eger, Bitskey uszoda, zárt kapuk mögött., szombat, 13.00. V.: Ercse, Kevi.

Pályaelőnnyel kezdi a rájátszást az egri gárda, amelynek két győzelemre van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a hetedik pozíciót. Az alapszakaszban mindkét mérkőzést Szilágyi Péter edző tanítványai nyerték, hazai medencében 13–12-re, vendégként 11–9-re diadalmaskodtak Czigány Dóráék.

Utóbbi eredmény bő két héttel ezelőtt, március 31-én született, így nem kell nagyon visszatekerni az idő kerekét, hogy a felkészülést segítve a csapatok felelevenítsék a medencében akkor történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában