BIRKÓZÁS

2021.06.19. 13:36

Egri bronzérmes a szamokovi Eb-n

Osváth-Nagy Noémi a 69 kilósok mezőnyében remekelt.

S. K.

A magyar küldöttség ötödik érmét szerezte a bulgáriai kadet Európa-bajnokságon Osváth Nagy Noémi. Az egriek kiválósága a 69 kilogrammosok mezőnyében állhatott a dobogó harmadik fokára.

A szamokovi kontinenstornán Osváth-Nagy Noémi a negyeddöntőben kezdett, ahol kiváló iramot diktálva fölényes, 3–0-ás győzelmet aratott a görög Nikoleta Barmpával szemben. Az elődöntőben a lengyel Viktorija Radzkovát egy kiváló négypontos akcióval fektette kétvállra, a tust azonban nem ütötték le, hiszen riválisa egyből megkontrázta az egri birkózót, majd egy kavarodást követően őt tusolták be. A peches vereség után következett a bronzmérkőzés, ahol a német Cassidy Richterrel szemben Noémi 4–0-ás pontozásos győzelmet aratott.

Osváth-Nagy Noémi (szemből) a bronzmérkőzésen német ellenféllel szemben diadalmaskodott
Fotó: MBSZ

– Rendkívül büszkék vagyunk Noémire, az ő mozdulatával van tele a világháló – lelkendezett az Egri Vasas-EVSI szakosztály-vezetője, Gyöngy Attila. – Kétségkívül pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el, miközben könnyen lehetett volna fényesebb is az az érem. A harmadik hely azért is óriási fegyvertény, mert mi Egerben köztudottan kötöttfogásban birkózunk, míg a lányok szabadfogásban küzdenek, így számára kissé idegen fogásnemben szerepelt kiválóan.

A kadet Eb női versenyében 28 ország, 141 birkózója lépett szőnyegre.

Osváth-Nagy Noémi második alkalommal állhatott dobogóra nagy világeseményen. Serdülőként a 2019-es krakkói Európa-bajnokságon szintén bronzérmesként zárt.

Ezek is érdekelhetik