ASZTALITENISZ

2021.06.06. 18:42

Értékes Timafalvi Gergő első felnőtt bajnoki érme

Bronzérmet szerzett a Gödöllőn rendezett felnőtt országos bajnokság férfi egyes versenyszámában Timafalvi Gergő. A HRT Spedition Egri AK 23 éves korosztályos válogatott játékosa először jutott ilyen magasságba.

Bódi Csaba

Timafalvi Gergőnek némi hiányérzete maradt az ob után Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Országos egyéni felnőttversenyen eddig ez a legjobb eredményem – mondta a Hírlapnak Timafalvi Gergő. – Kiemelkedően fontos ez számomra, ugyanis Magyar Bajnokságról beszélünk, ami hazai viszonylatban a legrangosabb eseménynek számít. Igaz, ezúttal a hazai mezőny elitjének nagy része hiányzott, de így sem volt egyszerű bekerülni a legjobb négy közé. Szerencsém volt a sorsolással, mert a csoportból feljutva a főtáblán két verhető játékossal találkoztam, akiket sikerült legyőzni.

A tizenhat között Baranyai Domonkos (Celldömölki VVSE), a legjobb nyolcban pedig Terék Norbert (BVSC-Zugló) sem tudott ellenállni Timafalvi Gergőnek. Mindkét ellenfelét 4:1-re verte. Az elődöntőben aztán a tőle erősebb, válogatott Lakatos Tamással (KSI SE, ill. Amiens STT – francia) mérkőzött.

Timafalvi Gergőnek némi hiányérzete maradt az ob után Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Úgy éreztem, hogy jól megy a játék, azonban ellenfelem nagyon összeszedetten teljesített és jó taktikát játszva győzött le. Pici hiányérzetem azért maradt, mert szerettem volna nyerni egy-két szettet. Jó lenne legalább arra a szintre eljutni, amit Lakatos képvisel és azon dolgozom, hogy ezt a célt minél hamarabb elérjem.

Az Egri AK első számú játékosa a következő szezonban a csákváriak extraligás csapatában pingpongozik majd. Ettől függetlenül Egerben edz és edzősködik. Ha minden jól megy, akkor hamarosan államvizsgázik és hivatalosan is edzőnek számít majd.

A másik egri játékos, Bedő Norbert nem jutott tovább a csoportjából.

Timafalvi Gergőr csak a verseny első és második kiemeltje, azaz Szudi Ádám és Lakatos Tamás előzte meg. Három játszma után 2:1-re még Szudi vezetett, ám a következő három szettben, ha kicsivel is, de Lakatos volt a jobb, így 2016 után másodszor ünnepelhetett egyéni ob-aranyérmet.

– A legutóbbi három magyar bajnokságon Ádámtól kaptam ki, ma viszont fejben egyben voltam, ez hiányzott szerintem az előző összecsapásainkon – fogalmazott Lakatos Tamás a magyar szövetség honlapjának. – Úgy gondolom, ezen a versenyen elvárás volt tőlünk, hogy mi játsszuk a döntőt. Nagyon örülök ennek a bajnoki címnek. Remélem, hogy ezután többet játszhatok a válogatottban is.

https://www.heol.hu/galeria/hrt-spedition-egri-ak-soltvadkerti-te-asztalitenisz-merkozes/

Bajnoki diadal

Az országos bajnokságot követően egy nappal az egriek az 2020/21-es idény utolsó játéknapján álltak asztalhoz hazai környezetben. Pálosi Balázs tanítványai Timafalvi Gergő vezérletével legyőzték alföldi vendégeiket.

Az NB I. Keleti csoportjának 22., utolsó fordulójában:

HRT SPEDITION EGRI AK I.–SOLTVADKERTI TE 8:6

Győztek: Timafalvi Gergő 3, Bedő Norbert 2, Bedő Zoltán 2 és a Timafalvi, Bedő Z. páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában