ASZTALITENISZ

2021.06.10. 20:25

Timafalvi Gergő 47 meccsén 44 győzelmet aratott

Még nem ért véget a NB I-es bajnokság, ám a HRT Spedition Egri AK csapatának vezetőedzője már vont egy rövid mérleget a 2020/21-es szezonról.

B. Cs.

Timafalvi Gergő előtt le a kalappal Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Évtizedek óta nem volt ilyen eredményes, saját nevelésű játékosa a klubnak, mint Timafalvi Gergő – mondta Pálosi Balázs. – Csapatunk legjobbja játékerőben egy-két éven belül utolérheti a kiemelt, négy-öt fős válogatott keret tagjait. A klubnak nagyon nagy feladatot jelent megoldani Gergő és Bedő Norbert számára az edzőpartner kérdést.

Timafalvi a Magyar Asztalitenisz-szövetség játékos teljesítménylistáján a második helyet foglalja el 47 mérkőzésen aratott 44 győzelemmel, ami 93,91 százalékos eredmény. Csupán a SZERVA SE asztaliteniszezője, Bátorfi Zoltán előzi meg 18/17-es 94,44 százalékos mutatóval.

Timafalvi Gergő előtt le a kalappal Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Az Egri AK a járványhelyzet miatt anyagilag nagyon nehéz helyzetbe került, de megpróbáljuk átvészelni az elkövetkezendő egy-két évet – folytatta Pálosi Balázs.

– Nem szeretnénk sem edzőt, sem játékost, sem edzőpartnert elveszíteni. „Tima” helyzete kicsit más, ő jövőre játékosként az Extraligában folytatja, de a felkészülést Egerben végzi és délutánonként a megyeszékhelyen és Andornaktályán segédkezik az utánpótlás-nevelésben. Saját játékosaim megítélésében nagyon kritikus vagyok, de amit „Tima” január óta az asztalnál letett, az előtt le a kalappal. Az idei évben szépen fejlődött az NB I-es csapat U21-es játékosa, a még csak 18 éves Bedő Norber, továbbá a 15–16 éves korosztályban Lamport Mátyás és Orosz Illés.

A klub az utánpótlás-nevelésben új kezdeményezést próbált ki, ami eddig sikeres kísérletnek számít.

https://www.facebook.com/heolsport/photos/a.1811005795843062/2998275877116042/

A bajnoki cím a tét

Az NB III. Észak-magyarországi B-csoportjában még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Pontegyenlőség (49) áll fenn a listvezető Ózd és a második HRT Spedition Egri AK II. között. Mindkét csapat idegenbe látogat az utolsó fordulóban.

A 22., ZÁRÓ JÁTÉKNAP PÁROSÍTÁSA

Szombat, 11.00:

Debrecen ASE (3.)–Ózd (1.)

Vasárnap, 11.00:

MEAFC II. (4.)–HRT Spedition Egri AK II. (2.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában