BIRKÓZÁS

2021.07.19. 13:06

Mindkét egri éremért küzd a budapesti vb-n

A júniusi kadet Európa-bajnokságon bronzérmes Osváth-Nagy Noémi és a 2019-ben serdülő Eb-n második Borosi Henrik az egri utánpótlás két legújabb gyöngyszeme. A héten mindkét versenyző világbajnoki éremért lép szőnyegre a Budapesten zajló kadet világbajnokságon.

S. K.

Borosi Henrik (balról), Osváth-Nagy Noémi és Gyöngy Attila

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Országos viszonylatban továbbra is magas szintet képvisel az egri utánpótlás – jelentette ki az Egri Vasas-EVSI szakosztály-vezetője, Gyöngy Attila. – Sike András, Szuromi József a nem túl régmúltban Farkas Bálint, Madarasi Gábor vagy épp Török Zsolt is az összes korosztályos világeseményen érmes volt, a fent említett kiválóságok nyomdokaiba léphet Noémi és Henrik. Mindkettejüket képesnek tartom arra, hogy dobogóra álljanak a budapesti vb-n. Noémi fizikailag az egyik legerősebb a súlycsoportjában, míg Henrik számtalanszor bizonyította már, hogy nemzetközi szintet képvisel. Ha jó napot fognak ki, akkor mindenkit képesek megverni.

Borosi Henrik (balról), Osváth-Nagy Noémi és Gyöngy Attila Fotó: Lénárt Márton

A kadet világbajnokság hétfőn a szabadfogásúak programjával vette kezdetét a Tüskecsarnokban. A magyar színeket 27 fős csapat képviseli, két kivételtől eltekintve az összes súlycsoportban lesz magyar érdekeltség.

– Csütörtökön mutatkozom be bízva abban, hogy még pénteken is érdekelt leszek, az ugyanis azt jelenti, hogy éremért birkózóm – fogalmazott a nők 69 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt Osváth Nagy Noémi. – Tizennégy versenyző szerepel a súlyomban, közülük többekkel már mérkőztem is, de az amerikai, üzbég vagy épp a kazah lányok teljesen ismeretlenek.

Arról, hogy milyen állapotban érzi magát a fellépés előtt így válaszolt:

– Nagyon kemény és fárasztó időszakon vagyok túl – mondta Noémi. – Már a júniusi kadet Európa-bajnokságra is kéthetes edzőtáborból érkeztünk, majd Bulgáriából hazatérve sem maradt sok idő a pihenésre. A vb előtt három hetet készült együtt a válogatott, aminek az első két hete rengeteg verejtéket hozott. De bízom benne, hogy nem volt hiábavaló a sok munka.

Borosi Henrik a kötöttfogásúak 92 kilós súlycsoportjában tör a dobogó legfelső fokára.

– Az elmúlt 2–3 hónap kizárólag az edzőtáborokról szólt, több korosztállyal is gyakoroltam, miközben egyértelműen a budapesti vb állt a fókuszban – jelentette ki Borosi. – Számomra szombaton kezdődnek a küzdelmek. Jó erőben érzem magam, rendkívül motivált vagyok, bízom benne, hogy a legfényesebbel éremmel a nyakamban térhetek majd haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában