TÁJFUTÁS

2021.08.02. 16:25

Egri tájfutók érmei és élményei Erdélyben

Hét medállal és rengeteg élménnyel tértek haza az Egri Városi Sportiskola-Egri Spartacus SE fiataljai a 20. Transylvania Open elnevezésű nemzetközi versenyről.

Heol Sport

A medálok ezúttal nem a csúcsdöntésekért jártak Fotó: ESP

A rendező CS TranSilva Cluj egyesület három napon keresztül technikai és fizikai kihívást jelentő pályákkal várta hét ország háromszáznál is több tájfutóját az Erdélyi-középhegység meredek völgyekkel, nyílt területekkel, magas sziklafalakkal tarkított terepein. A megméretésen magabiztos futással aratott összetett kategóriagyőzelmet az N14-es kategóriában Bóta Dorina, az NyTr-ben pedig Korózs Attila.

A medálok ezúttal nem a csúcsdöntésekért jártak Fotó: ESP

Az F18-as Kiss Mikes Tamást annyira magával ragadta az első napi terep, a Meleg-Szamos varázslatos völgye, hogy hiába ért célba a másik két napon az élen, összetettben már nem tudta megszerezni a legfényesebb érmet. Mikeshez hasonlóan Jacsó Barnabást, a férfi elit kategória versenyzőjét is lenyűgözte a táj, neki a nagyon szoros mezőnyben a hátralévő két futamon nem sikierült visszakerülni a legjobbak közé. A dobogó második helyére futott be N16-ban Borbás Ágota, az F14-ben Piller-Dávid Marcell, míg bronzérmet szerzett Barta Réka (NyK) és Borbás Péter (NyTr).

A Tordai-hasadékban Fotó: ESP

Ám a fiatalok nemcsak versenyeztek Erdélyben. Történelmi és irodalmi emlékek után kutattak a nagykárolyi Károlyi kastélyban, Kolozsvár belvárosában és a Tordai-hasadékban, sétáltak a Székelykő lábánál húzódó Torockó jellegzetes fehér házai között, alámerültek a Tordai sóbányába, megmászták a torockószentgyörgyi várat, hűsöltek a Sárkányon kertjében, megcsodálták a magyargyerőmonostori és a körösfői templomot – szerepel az egri klub beszámolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában