Labdarúgás

2021.08.06. 18:42

Egri tesztelés után mátraházi felkészítés a játékvezetőknek

Hosszú idő után üdvözölhették egymást teljes létszámban szűkebb hazánk sípmesterei.

B. Cs.

Az egyenszerelésbe bújt keret tagjai a Leányka úton végezték a fizikai felmérőt

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottságának (JB) nyári felkészítő kurzusa azért is bírt kiemelt jelentőséggel, mert a pandémiás időszak alatt a közös események elmaradtak.

– Az online továbbképzéseken történő részvétel nem pótolta a személyes találkozásokat – mondta a heol.hu.nak a JB elnökségének képviseletében Rozsnaki Gábor. – Fizikai felmérőt utoljára csak 2020 nyarán teljesíthettek megyénk játékvezetői, ennek ellenére meglepően jó erőállapotban érkeztek a kollégák a Leányka úti rekortán futópályán tartott tesztelésre. Mindössze ketten kényszerültek kiállni a futamból, miközben a tikkasztó hőség is feladta a leckét a résztvevőknek. Először a rövid táv (6x40 méter) teljesítése jelentett feladatot, majd 40x75 méter futás következett 25 méteres sétákkal. A keretbesorolási elv alapján ezeket egyre nehezedő szintidőkkel kellett végrehajtani.

Az egyenszerelésbe bújt keret tagjai a Leányka úton végezték a fizikai felmérőt Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A háromnapos összetartás második és harmadik napján a Mátraházai Edzőtábor szolgált helyszínként, ahol mentális felkészítést várt a játékvezetőkre, ismertetve a következő szezon elvárásait és a legfontosabb feladatokat.

– A legfrissebb szabályváltozásokat az oktatásért felelős JB elnökségi tag, Varga Gábor foglalta össze – folytatta Rozsnai Gábor. – Farkas Ádám FIFA-játékvezető színvonalas előadást tartott a kommunikációs szett, Rutka László mentőorvos pedig a defibrillátor használatáról. Az egészségügyi szakember modellezte is az újraélesztés szakszerű folyamatát.

Zárásként videós teszteken, csoportos foglalkozásokon vettek részt a sípmesterek és megírták a szellemi felmérőket. A felkészítő tábort megtisztelte jelenlétével az MLSZ Heves megyei társadalmi elnöke, Jakab Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában