SAKK

2021.09.28. 10:22

84 éves játékos is erősítette a Kempelen sakkverseny mezőnyét

A legjobb megyeszékhelyi indulók közvetlenül a dobogósok mögött végeztek az Andornaktálya SE és az Egri Bolyky Bástya SE rendezvényén.

B. Cs.

id. Vámosi László még mindig jól mozgatba a bábukat Fotó: MW

Az andornaktályai Ady Endre Művelődési Házban több mint félszáz magyar, ukrán és román nevezővel bonyolították le a nagy hagyományokkal bíró Kempelen sakkversenyt. A megnyitón a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke, Barna Nándor, az Egri Bolyky Bástya képviseletében pedig Oroján Sándor üdvözölte a résztvevőket, a díjakat utóbbi adta át az eredményhirdetéskor. Az asztalhoz ülők között az andornaktályaiak színeiben lehetett üdvözölni id. Vámosi Lászlót, a 84 éves játékos egészen dicséretes módon 4,5 pontot gyűjtött a kilenc fordulós viadalon, ahol holtverseny esetén mezőnyértékelés döntött, vagyis, ki játszott erősebb ellenfelekkel.

id. Vámosi László még mindig meglátja a legjobb lépéseket Fotó: MW

A dobogósok: 1. Burghardt József (Mezőkövesd SE) 7 pont, 2. Leviczky Tibor (Debreceni Sakkbarátok) 7, 3. Pásti Áron (Ajkai Sentimento) 7. Legjobb egri sakkozóként Becskei Zoltán és Kiss Pál 6,5–6,5 ponttal a 4–5. helyen végzett. A legjobb nem díjas Heves megyei indulónak Kovács K. Árpád (Pétervására SE, 5 pont) számított. Az Egri Bolyky Bástya csapatából a legtöbb pontot (4,5) Oroján Sándor szerezte, legjobb andornaktályai indulóként pedig Tódor Sándor (4,5) emelendő ki.

A helyi önkornányzat ingyen bocsájtotta rendelkezésre a verseny helyszínéül szolgáló létesítményt Fotó: Egri Bolyky Bástya SE

A 14 éves korosztályban Molnár Dániel Zsolt (Pétervására SE, 5 pont) végzett az első helyen. A 12 éves fiúknál Sztankó Gergely (Kékesi SE Gyöngyös, 4,5 pont) emelhette a kupát magasba. A 10 éves fiúknál egészen szenzációs eredményt ért el az Erdélyből érkezett Kovács Balázs, aki hét esztendős létére nyerte meg a korcsoportját 5,5 ponttal. A 10 éves lányoknál Kergyik Kincső (Kékesi SE, 3 pont) szerezte meg az aranyérmet – tájékoztatta a heol.hu-t az Egri Bolyky Bástya SE elnöke, Vajda Albert, aki Szegő Krisztiánnal együtt látta el a versenybírói teendőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában