SAKK

2021.09.28. 10:22

84 éves játékos is erősítette a Kempelen sakkverseny mezőnyét

A legjobb megyeszékhelyi indulók közvetlenül a dobogósok mögött végeztek az Andornaktálya SE és az Egri Bolyky Bástya SE rendezvényén.

B. Cs.

Az andornaktályai Ady Endre Művelődési Házban több mint félszáz magyar, ukrán és román nevezővel bonyolították le a nagy hagyományokkal bíró Kempelen sakkversenyt. A megnyitón a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke, Barna Nándor, az Egri Bolyky Bástya képviseletében pedig Oroján Sándor üdvözölte a résztvevőket, a díjakat utóbbi adta át az eredményhirdetéskor. Az asztalhoz ülők között az andornaktályaiak színeiben lehetett üdvözölni id. Vámosi Lászlót, a 84 éves játékos egészen dicséretes módon 4,5 pontot gyűjtött a kilenc fordulós viadalon, ahol holtverseny esetén mezőnyértékelés döntött, vagyis, ki játszott erősebb ellenfelekkel.

id. Vámosi László még mindig meglátja a legjobb lépéseket Fotó: MW

A dobogósok: 1. Burghardt József (Mezőkövesd SE) 7 pont, 2. Leviczky Tibor (Debreceni Sakkbarátok) 7, 3. Pásti Áron (Ajkai Sentimento) 7. Legjobb egri sakkozóként Becskei Zoltán és Kiss Pál 6,5–6,5 ponttal a 4–5. helyen végzett. A legjobb nem díjas Heves megyei indulónak Kovács K. Árpád (Pétervására SE, 5 pont) számított. Az Egri Bolyky Bástya csapatából a legtöbb pontot (4,5) Oroján Sándor szerezte, legjobb andornaktályai indulóként pedig Tódor Sándor (4,5) emelendő ki.

A helyi önkornányzat ingyen bocsájtotta rendelkezésre a verseny helyszínéül szolgáló létesítményt Fotó: Egri Bolyky Bástya SE

A 14 éves korosztályban Molnár Dániel Zsolt (Pétervására SE, 5 pont) végzett az első helyen. A 12 éves fiúknál Sztankó Gergely (Kékesi SE Gyöngyös, 4,5 pont) emelhette a kupát magasba. A 10 éves fiúknál egészen szenzációs eredményt ért el az Erdélyből érkezett Kovács Balázs, aki hét esztendős létére nyerte meg a korcsoportját 5,5 ponttal. A 10 éves lányoknál Kergyik Kincső (Kékesi SE, 3 pont) szerezte meg az aranyérmet – tájékoztatta a heol.hu-t az Egri Bolyky Bástya SE elnöke, Vajda Albert, aki Szegő Krisztiánnal együtt látta el a versenybírói teendőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában